Almanya üniversite başvuru şartları, YKS kaç puan gerek, Almanca şart mı, diploma notu kaç olmalı?

Almanya üniversite başvuru şartları, puanları, 2022 yılı fiyatları, bölümleri, sayısı, sınavı, ücretleri, tarihleri nedir?

Google Haberlere Abone ol
Almanya üniversite başvuru şartları, YKS kaç puan

Almanya üniversite başvuru şartları, YKS kaç puan gerek, Almanca şart mı, diploma notu kaç olmalı, Almanya'da 2022 yılı üniversite fiyatları ne kadar oldu, bölümleri, sayısı, sınavı, ücretleri, tarihleri nedir? Avrupa ülkelerinde eğitim almak başta Almanya olmak üzere gelişmiş ülkelerde hem dilini hem de akademik kariyerini ilerletmek maksadıyla her yıl binlerce insan batıya gidiyor. Aynı şekilde batıdan veya daha farklı coğrafyalardan Türkiye'ye gelen insanlar da yok değil. Herkes kendi imkanları ve şartlarının elverişliliği kapsamında çeşitli tercihler yaparak eğitim hayatını bir şekilde tamamlamak istiyor. Peki, Almanya üniversite başvuru şartları, YKS kaç puan gerek, Almanca şart mı, diploma notu kaç olmalı?

Almanya'da üniversite okumak isteyen Türk vatandaşı öğrenciler, YKS tercih işlemleri devam ederken bu seçeneği de gözden geçirmeye çalışıyor.

Avrupa'nın en gelişmiş ve en büyük ekonomisi olan Almanya'da çalışmak sadece Türk vatandaşları değil birçok Avrupa ülkesi vatandaşının da hayalini süslüyor. 

Türkiye'de okuyan öğrenciler için Almanya'da eğitim almak aslında çok da zor değil. Bunun için Almanya vatandaşlık şartları kapsamına girmek gerekmiyor. Sadece bir kaç şartı yerine getirmeye bakıyor.

Almanya üniversite başvuru şartları, puanları, fiyatları, bölümleri, sayısı, sınavı, ücretleri, tarihleri nedir
Almanya üniversite başvuru şartları, puanları, fiyatları, bölümleri, sayısı, sınavı, ücretleri, tarihleri nedir

 

Almanya'da okuduktan ve diploma aldıktan sonra aynı şekilde Türkiye'de ilgili alanda rahatlıkla iş bulma imkanınız oluyor. Çünkü Almanya'da alınan diplomaların tamamına yakını YÖK tarafından kabul ediliyor. Bir diğer deyişle Alman üniversitelerinden alınan diplomaların Türkiye'de denkliği geçerlidir. 

Ayrıca Almanya'da okuduktan sonra bu ülkede ikamet etme şansı da elde ediyorsunuz. Birçok gencin normal hayatında gitmek istediği Almanya'ya siz öğrencilik hayatıyla başlayarak normal hayatınıza oradan devam edebilirsiniz. 

Peki, Almanya üniversite başvuru şartları, puanları, Almanya'da 2022 yılı üniversite fiyatları ne kadar oldu, bölümleri, sayısı, sınavı, ücretleri, tarihleri nedir?

Bir Alman yükseköğretim kurumuna başvurmak istiyorsanız, uymanız gereken bazı kurallar vardır. Nasıl ve nereye başvuracağınız, okumak istediğiniz konuya bağlıdır. Almanya'da bir lisans programına başvururken aşağıdaki kontrol listesini göz önünde bulundurmalısınız:

BİLİNMESİ GEREKENLERDEN İLKİ KABUL KISITLAMASI 

Genel gereksinimleri karşılasanız ve istediğiniz konuyu seçmiş olsanız bile , çoğu zaman doğrudan kayıt olamayacaksınız. Almanya'daki birçok lisans programı için, çalışma yerlerinden daha fazla aday öğrenci vardır, bu nedenle başvuru sahiplerinin önce birkabul prosedürü. İki tür kabul kısıtlaması vardır: yerel olarak belirlenenler , yani yalnızca belirli yükseköğretim kurumlarında geçerli olanlar ve Almanya genelinde geçerli olanlar. Hedeflediğiniz derece programınızın kabul kısıtlaması yoksa, genellikle doğrudan kayıt olabilirsiniz.

Almanya çapında kabul kısıtlamaları: Tıp, eczacılık, veterinerlik ve diş hekimliği gibi lisans programları o kadar popülerdir ki, tüm Alman yüksek öğretim kurumlarında kabul kısıtlamaları geçerlidir. olarak bilinen şeye sahipler.sayısal bent (NC). Çalışma yerleri Stiftung für Hochschulzulassung tarafından verilir (Üniversite Kabul Vakfı) Almanya ve diğer AB üye ülkelerinden başvuru sahipleri ile Lihtenştayn, İzlanda ve Norveç'ten başvuru sahipleri için (yalnızca Almanca olarak mevcuttur).

Yerel kabul kısıtlamaları: Bazı derece programlarının yalnızca belirli yüksek öğretim kurumlarına kabul kısıtlamaları vardır. Bunlar sıklıkla NC derece programları olarak tanımlanır. Genel bir ortalama nota ek olarak, yükseköğretim kurumları başvuru sahiplerini seçerken göz önünde bulunduracakları motivasyon mektubu, testler veya seçim görüşmeleri gibi başka kriterleri de belirleyebilirler. Bu kriterler yüksek öğretim kurumları ve eğitim programları arasında farklılık gösterir.

Almanya üniversite başvuru şartları, puanları, fiyatları, bölümleri, sayısı, sınavı, ücretleri, tarihleri nedir
Almanya üniversite başvuru şartları, puanları, fiyatları, bölümleri, sayısı, sınavı, ücretleri, tarihleri nedir

 

İPUCU :Uluslararası ofisBaşvurmadan önce doğrudan yükseköğretim kurumunuzun bilgisine başvurunuz. Akademik danışmanlık ofislerini Yüksek Öğrenim Pusulası web sitesinde bulabilirsiniz .

BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

Yabancı uyruklu öğrenciler Stiftung für Hochschulzulassung'a, doğrudan yükseköğretim kurumuna veya Uluslararası Öğrenciler için Üniversite Başvuru Hizmeti( uni-assist ) – bu, hangi ülkeden geldiklerine, hangi yüksek öğrenim giriş yeterliliğine sahip olduklarına ve hangi konuda okumak istediklerine bağlıdır. Aşağıdaki şema [jpg dosyası] , çeşitli durumlarda nasıl ilerlemeniz gerektiğini gösterir:

ALMANYA ÜNİVERSİTE BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER

Yükseköğretim kurumlarının Uluslararası Ofisleri bu sorunun yanıtlanmasına yardımcı olabilir. Size başvuru süreci ve hangi belgelerin sunulması gerektiği hakkında bilgi vereceklerdir. Başvuru formu, seçtiğiniz yüksek öğrenim kurumundan, uni-assist'ten veya Stiftung für Hochschulzulassung'dan (yalnızca Almanca olarak) edinilebilir.

Genel bir kural olarak, aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacaktır:

Türkiye'deki YKS sonucunda yerleştiğinize dair belge ve noter onaylı tercümesi

Lise diplomanıza ait notlar ve noter onaylı tercümesi

Pasaport fotoğrafı

Pasaportunuzun fotokopisi (isim ve fotoğraf)

Dil sertifikalarının onaylı kopyaları

Lütfen dikkat: Başvuru süreci için yalnızca resmi onaylı kopyalar ve çeviriler kabul edilir. Resmi sertifikalar, örneğin kendi ülkenizdeki Alman büyükelçiliği tarafından verilebilir. Bazı yükseköğretim kurumları İngilizce ve Fransızca belgeleri de kabul etmektedir.

Sertifikalı bir belge almak için bir ücret vardır. Ek olarak, genellikle uygulamanın kendisi için bir ücret vardır. İşlem ücreti, başvurduğunuz yere bağlıdır. Uni-assist ile başvurursanız , sertifikalarınızın değerlendirilmesi ve belgelerinizin ön incelemesi, ilk eğitim seçiminiz için 75 EUR ve aynı dönemdeki ileri eğitim kurslarına her başvuru için 30 EUR tutarındadır.

Bir yükseköğretim kurumu için başvuru formunun (örneğin, tabloda görünen kurum) sunulma süreci, örneğin internet üzerinden doldurulabilen ve ardından yazdırılabilen bir form ile çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. veya çevrimiçi bir formla. Lütfen doğrudan başvurduğunuz yükseköğretim kurumunun uluslararası ofisinden bilgi alınız.

BAŞVURU NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Çoğu yükseköğretim kurumunda kış için başvuru aşamasıyarıyılEylül/Ekim'de başlayan Mayıs ayı başlarında başlar ve 15 Temmuz'da sona erer. Mart/Nisan aylarında başlayan yaz dönemi için başvuru süresi Aralık ayı başından 15 Ocak'a kadardır.Kabul mektuplarıAğustos/Eylül ve Şubat/Mart aylarında gönderilir. Reddetmeler genellikle biraz sonra gönderilir. Özel üniversitelerin başka son tarihleri ​​olabilir.

NUMERUS CLAUSUS (NC) İLE BAŞA ÇIKMAK İÇİN BEŞ İPUCU

Birden fazla başvuru yazın: Farklı yükseköğretim kurumlarına daha fazla başvuru yapmak, başarı şansınızı artırır.

Daha az popüler olan yerleri seçin: Çoğu öğrenci büyük şehirlerde veya geleneksel üniversite kasabalarında okumak ister. Daha az popüler olan yükseköğretim kurumlarına başvurmanızı öneririz.

Ek puanlar kazanın: Yüksek öğrenime giriş yeterliliğinizdeki notlar, bir eğitim yeri verilmesi için her zaman tek kriter değildir. Bazen belirli notlar daha ağır basar veya yetenek testleri vardır.

Şansınızı deneyin: Yüksek öğretim kurumları, başlangıçta seçilen adaylar teklif edilen yeri geri çevirdiği için bazı çalışma yerlerini piyango ile ödüllendirir. Bu piyangonun tarihlerini ve koşullarını bilmek önemlidir.

Yaz döneminde başlayın: Tüm lisans programlarının yaklaşık dörtte biri yaz döneminde de başlatılabilir.

ÖNEMLİ DETAYLAR

Belgeler eksiksiz gönderildiği takdirde şartlı kabul belgesi almak 1, 1-5 ay kadar sürmektedir. Belge ile birlikte aynı zamanda dil okulu ve yurt için de kayıt belgeleri gönderilir. Bu belgelerle birlikte vize başvurusu yapıldığı takdirde de genellikle 1.5 aydan daha kısa bir sürede tüm işlemler halledilmiş olur.

Almanya’da lisans eğitimi alabilmek için gerekli şartlar arasında lise ile birlikte 12 yıllık eğitim alma zorunluluğu vardır. Artık yenilenen eğitim sistemi ile başvuracak olan öğrenciler için bu şart yerine getirilmiş olsa da istisnai durumlar söz konusu olabilir. Öğrenci 12 yıllık eğitim süresini tamamlamamış ise öncelikle Studienkolleg denilen hazırlık eğitimi programına girmelidir.


 

Yorumlar