Almanya Türkiye saat farkı kaç?

Almanya ile Türkiye arasındaki saat farkı bu ülkede yaşayan vatandaşlar ya da bu ülkeyle işi olan Türkiye'de yaşayan vatandaşlarca merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Türkiye saat farkı kaç?

Almanya Türkiye saat farkı iki ülkeyle aynı anda ilişkisi olan birçok kişiyi ilgilendiren bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'nin yurt dışında en fazla vatandaşı bulunan ülkenin Almanya olduğunu düşündüğümüzde bu durum son derece normal karşılanabilir. 

Almanya'da oturan Türk vatandaşları ile Türkiye'de oturup da Almanya'da akrabaları yakınları olan vatandaşlar saat konusuna dikkat etmek durumunda kaliyor. Çünkü iki ülke arasında saat farkı var. Bu nedenle ilişkilerde veya iletişimde bu saat farkının bilinmesi gerekiyor. Peki, Almanya ile Türkiye arasında saat farkı ne kadar?

Almanya'nın başkenti Berlin ile Türkiye'nin İstanbul ili arasındaki saat farkı tam olarak 120 dakikadır. Yani tam olarak 2 saat fark bulunuyor. 

Peki, Almanyanın doğusu ile Türkiye'nin en batısındaki bir şehir arasında; ya da Almanya'nın en batısındaki bir şehir ile Türkiye'nin en doğusunda yer alan bir şehir arasındaki saat farkı daha farklı var mı? 

Almanya'da da Türkiye'de de şu anda tek saat dilimi kullanıldığı için ülkelerin batıları ya da doğuları arasındaki saat farkları değişmiyor. 

Berlin ve İstanbul ortalama olarak alınmış iki şehirdir. 

Örneğin Türkiye'de akşam saat 10.00 iken Almanya'da saat henüz 08.00'dir. Tabii ki bu fark İstanbul ve Berlin için geçerlidir. 

 

Yorumlar