Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

- Teknik Direktör Löw, Çek Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda ile yapılacak 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçlarının aday kadrosuna Arsenal’de oynayan Mesut Özil ve Manchester City'de forma giyen İlkay Gündoğan’ı da dahil etti - Wolfsburg'da forma giyen Mario Gomez de aday kadroda yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

BERLİN (AA) – Almanya Milli Takımı'nın, 2018 Dünya Kupası Elemeleri C Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda ile yapacağı karşılaşmalar için 22 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Almanya Futbol Federasyonundan (DFB) yapılan açıklamaya göre teknik direktör Löw, milli takımın 8 Ekim Cumartesi günü Hamburg'da Çek Cumhuriyeti ve 11 Ekim Salı günü de Hannover’de Kuzey İrlanda ile yapacağı maçlar için Arsenal'den Mesut Özil ve Manchester City'den İlkay Gündoğan'a da kadroda yer verdi.

Sezon başında Borussia Dortmund'dan Manchester City'ye transfer olan İlkay, 322 gün sonra milli takıma döndü. En son 13 Kasım 2015’te milli takımda forma giyen İlkay, sakatlıktan dolayı Alman Milli Takımı'nda yer almamış ve Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası kadrosuna da dahil edilememişti.

Liverpool'da yer alan ve sakatlıktan yeni çıkan Emre Can ise milli takımda kendisine yer bulamadı.

Geçen sezon Beşiktaş'ta forma giyen ve bu sezon Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Wolfsburg'da mücadele eden Mario Gomez ve sakatlıktan kurtulan Bayern Münih oyuncusu Jerome Boateng de Çek Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda ile yapılacak karşılaşmaların kadrosunda yer aldı.

Teknik direktör Löw'ün belirlediği 22 kişilik Almanya Milli Takımı aday kadrosu şöyle:

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Bernd Leno (Bayer Leverkusen)

Savunma: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich (Bayern Münih), Jonas Hector (Köln), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Shkodran Mustafi (Arsenal), Sebastian Rudy (Hoffenheim)

Orta saha: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Wolfsburg), İlkay Gündoğan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Thomas Müller (Bayern Münih), Max Meyer (Schalke 04), Julian Weigl (Borussia Dortmund)

Forvet: Mario Gomez (Wolfsburg), Mario Götze (Borussia Dortmund), Kevin Volland (Bayer Leverkusen)

Yorumlar