Almanya işçi alımı 2023 5 milyon yeni işçi alımı yapılacak

Almanya 5 milyon yeni işçi alımı yapacak. Avrupa'nın en zengin ve gelişmiş ülkesi olarak kabul edilen Almanya'da çalışmak isteyenler için yeni bir fırsat daha doğmuş durumda. Ülkede mininum 5 milyon işçiye ihtiyaç var. Bilindiği gibi Almanya'nın işçi tercihinin başında Türkiye geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın 5 milyon yeni işçiye ihtiyacı var

Almanya işçi alımı 2023 yılında da devam ediyor. Bu ülkede çalışmak isteyenleri heyecanlandıran yeni haberler ve gelişmeler var. Gelen son dakika bilgisine göre Almanya 5 milyon yeni işçi alımı gerçekleştirecek. Almanya'nın 2023 yılı içerisinde yapacağı işçi alımı şartları, meslekleri ve başvuru şekilleri ise yavaş yavaş netleşiyor. 

ALMANYA İŞÇİ ALIMI 2023 YENİ GELİŞME

Almanya işçi alımı konusunda beklenen son dakika gelişmesinin belli olmasından sonra gözler mesleklere çevrildi. Bilindiği üzere Almanya daha önce havalimanı personeli için taleplerde bulunmuştu. Ancak şimdi ise doktor, hemşire, sağlık personeli, mühendis, hasta bakıcı, şoför ve birçok alanda istihdam edilmek üzere vasıfsız işçi alımı yapılacak. 

Gelen son dakika haberine göre Alman makamları 5 milyonluk işçi açığını kapatmak için hükümetten talepte bulundu. Hükümet ise bu konuda bir düzenleme yaparak Meclisten geçirdi. 

Almanya Federal Meclisinden geçen yeni düzenlemenin amacı ise işçi olarak Almanya'ya geleceklerin vizelerinin kolaylaştırılması oldu. 

DİL ŞARTI VAR MI?

Almanya'da işçi olarak çalışmak isteyenlerin önündeki en büyük engellerden biri meslek bir diğeri ise dil olarak biliniyordu. Ancak gelen yeni düzenlemede hem vasıfsız işçi hem de dil bilme şartlarında değişikliğe gidildi.

Almanya işçi alımı 2023 5 milyon yeni işçi alımı yapılacak
Almanya işçi alımı 2023 5 milyon yeni işçi alımı yapılacak

 

Buna göre Almanya'ya işçi olarak gitmek için gerekli olan şartlar arasında illaki meslek sahibi olmak yok. Vasıfsız işçiler de başvuru yapabilecekler.

Öte yandan şu ana kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden istenen dil şartı da gelen son düzenlemeyle ortadan kalmış oldu. 

ALMANYA İŞÇİ ALIMI SON BAŞVURU NE NE ZAMAN?

Almanya'ya işçi alımı başvurularında en çok merak edilen bir diğer konu ise başvuru sürelerinin ne zamana kadar olacağıydı.

Bu konuda da düzenleme yapıldı. Almanya 5 milyonluk işçi açığını kapatmak için 2030 yılına kadar bir süreç işletecek.

Yani başvurular 2030 yılına kadar sürekli bir şekilde yapılabilecek. 

"DAHA FAZLA GÖÇE İHTİYACIMIZ VAR"

Almanya'ya dışarıdan işçi alımı konusunda oluşan kamuoyu giderek destek buluyor. Zira bu konuda Alman basınında yer alan bir haberde yurt dışından işçi alımının ne denli önemli hale geldiğinin altı çizildi.

Almanya işçi alımı 2023 5 milyon yeni işçi alımı yapılacak
Almanya işçi alımı 2023 5 milyon yeni işçi alımı yapılacak

 

Haberde şöyle denildi: "Almanya bir göç ülkesidir - Federal Meclis'teki biz Yeşiller bu taahhüde bağlıyız. Çünkü göç, öngörülü ve gerçekçi bir şekilde şekillendirmek istediğimiz insanlık tarihinin değişmez bir olgusudur. Sorunu popülist bir şekilde suçlama, göçmenleri karalama ve bir iş yeri olarak Almanya'ya zarar verme girişimlerine karşı net bir tavır gerekiyor. Almanya'daki personel sıkıntısı bugün zaten ciddi: 2030'a kadar beş milyona kadar vasıflı işçi ve işçi eksiğimiz olabilir. Zeki beyinler ve çalışkan eller için dünya çapındaki rekabet sürekli olarak yoğunlaşıyor. Bu nedenle, yurt dışından önemli ölçüde daha fazla işçi göçüne ihtiyacımız var. Trafik ışığı koalisyonu, temel taşları ile Almanya'yı bir göçmen ülkesi olarak daha çekici hale getirmek için zemin hazırlıyor"

ALMANYA'DA MAAŞLAR NASIL?

Almanya'da vasıfsız işçiler asgari ücretten çalıştırılmak zorundadır. Vasıfsız işçilere verilen asgari ücretin hesaplaması ise aylık değil saatlik hesaplanıyor. Şu anda Almanya'da saatlik asgari ücret brüt 12 avrodur. Bu 12 avronun içerisinde yol, yemek, sigorta, vergi ve benzeri birçok kalem de var. Almanya'da şu anda ortalam asgari ücretin net 1200 Avro olduğu biliniyor. Kamuoyunda 1900 Avro olarak yansıtılan ise brüt yani kesintiler yapılmayan asgari ücrettir.

ALMANYA'DA EV KİRALARI NASIL?

Almanya'da çalışmak isteyenlerin en fazla merak ettiği konuların başında ise ev kiraları geliyor. Bu nedenle "Almanya'da ev kiraları ne kadar" soruları sık sık merakla sorulur. 

Almanya'da asgari ücretle çalışan bir kişinin ev kirasını ödemekte zorluk çektiği biliniyor. Çünkü ortalama ev kiraları fiyatları 800 avrodur. Bu da asgari ücretin neredeyse dörtte üçüne denk geliyor. 

ALMANYA VİZESİ NASIL ALINIR

Almanya vizesi nasıl alınır konusunda burada hazırlanan makaleye göz atabilirsiniz.

 

Yorumlar