Almanya hac fiyatları 2022 ne kadar oldu, kişi başı güncel liste geldi mi?

Almanya hac fiyatları 2022 ne kadar oldu, kişi başı güncel liste geldi mi, DİTİB aracılığıyla hacca gidecek adaylar için gereken şartlar ve yol ücretleri 2022 yılında ne kadar oldu?

Google Haberlere Abone ol
Almanya hac fiyatları 2022 ne kadar oldu kişi başı

Almanya hac fiyatları 2022 ne kadar oldu, kişi başı güncel liste geldi mi? DİTİB aracılığıyla hacca gidecek adaylar için gereken şartlar ve yol ücretleri 2022 yılında ne kadar oldu, konuyla alakalı yeni bir detay var mı?

Almanya'dan kutsal topraklara gitmek isteyen oturum sahibi veya çifte vatandaşlar Avrupa Diyanet kuruluşu tarafından yönlendirilecektir. 

Almanya hac fiyatları 2022 ne kadar oldu, kişi başı güncel liste geldi mi?
Almanya hac fiyatları 2022 ne kadar oldu, kişi başı güncel liste geldi mi?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Avrupa Diyanet ve DİTİB, her yıl düzenli bir şekilde hacı adaylarının hizmetlerini görmektedir. 

Hacı adayları için belirlenen tarihler arasında müracaatlar yapılmalı ve gerekli evraklar belirlenen adreslere teslim edilmeli. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki hac takvimi Türkiye için belli oldu; ancak Avrupa'daki vatandaşlar için henüz bir açıklama yapılmadı. 

Almanya hac fiyatları 2022 ne kadar oldu, kişi başı güncel liste geldi mi?
Almanya hac fiyatları 2022 ne kadar oldu, kişi başı güncel liste geldi mi?

 

Suudi Arabistan tarafından Türkiye'ye verilen kontenjan sayısı 37 bin olarak açıklandı; her yıl ortalama 80 bin Türk vatandaşı hacı adayı olarak kutsal topraklara gidiyordu. Bu yıl ise bunun yarısı kadar kontenajan verildi. 

Verilen kontenjan nedeniyle Diyanet çatısı altında hacca gitmek isteyen Almanya oturumlu Türk vatandaşlarının sayısı da kısıtlı tutulacak; ancak henüz kaç kişi alınacağı belli değil. 

Almanya'daki hacı adayları için müracaatlar belirlenecek tarihler arasında ataşelik hizmet bölgelerinde oluşturulan Bölge Hac ve Umre Kayıt Merkezleri ile DİTİB’e bağlı cami derneklerinde belirlenen görevliler tarafından ön kayıt uygulaması şeklinde yapılacaktır.

Her görevli, kayda başlamadan önce bir defaya mahsus olmak üzere www.ditib-hac.eu adresine girip kendi bilgilerini (Ad, Soyad, Mail, Telefon, Dernek vs.) tamamlayarak kullanıcı kaydını oluşturduktan sonra mailine gelen linki açmalıdır.

Link açıldıktan sonra Hac ve Umre Merkezi Köln tarafından yetkilendirme işlemi yapılacaktır.

Yetkilendirme işlemi tamamlanan görevli, www.ditib-hac.eu adresine tekrar girerek kendi oluşturmuş olduğu şifresiyle kayıt işlemine başlayabilecektir.

Hac müracaatında bulunan hacı adayları, dernek görevlisi tarafından doldurulup çıktısı alınan Müracaat Formunu imzalayarak, her kayıt sahibine otomatik olarak bilgisayardan verilen kayıt numarası ile 2000 Euro ön kayıt ücretini kayıt tarihi itibariyle beş iş günü (bir hafta) içerisinde ilgili hesaba yatıracaklardır.

Söz konusu ücretin yatırılması ile ön kayıt yapılmış sayılacaktır.

Kayıt ücretinin yatırılmadığı başvurular ise işleme alınmayacaktır.

Kayıt yapan görevli her hacı adayını ayrı ayrı kaydedecek ve kaydı yapılan kadın hacı adaylarına refakat edecek akrabalarının kayıt numarası, ad ve soyadları, akrabalık dereceleri mutlaka Refakatçi kısmında belirtilecektir.

Online yapılan hac kaydının geçerli olabilmesi için Hac Kayıt Formu‘nun doğru ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Beyan edilen bilgilerin hatalı olmasından dolayı oluşabilecek aksaklıklardan (vize alınamaması ve gruptan ayrılma gibi) müşavirliğimiz sorumlu olmayacaktır.

Kaydı yapılan hacı adayları Müracaat Formunu imzaladıktan sonra aşağıda açıklanan belgeler ile birlikte yine aynı DİTİB derneğine belirlenecek tarihe kadar evrakları teslim edeceklerdir.

Son 5 yıl içerisinde hacca gidenlerden Suudi Arabistan makamlarınca 500 Euro ek ücret talep edilmektedir. 5 yıl içerisinde tekrar hacca gitmek isteyen hacılarımız, Hac ücretine ek olarak 500 Euro ödemek zorundadır.

HACI ADAYLARINDAN İSTENEN BELGELER

1. Randevusu alınan her hacı adayı için, parmak izi verdiğine dair VFS Tasheel şirketi tarafından verilen belgenin aslı,

2. Hac ve Umre Hizmetleri Merkezi tarafından gönderilen 2022 Hac Kayıt Kontrol Formu’nun imzalanmış aslı,

3. Geçerliliği olan ve 3 boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı,

4. Geçerlilik süresi bulunan oturum kartının (Aufenthaltstitel) aslı,

5. Arkasına mutlaka ad-soyad ve Müracaat Formunun üzerinde bulunan kayıt numarasının yazılı olduğu 1 adet biyometrik fotoğraf,

6. Almanya’daki doktor tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş menenjit (Meningokokken) aşısının yapıldığını gösteren sarı renkli aşı karnesinin (Impfbuch) aslı (bu şart Türkiye’de ikamet eden hacı adayları için geçerli değildir).

Suudi Arabistan Krallığı Berlin Büyükelçiliği vize işlemlerince Menenjit aşısının geçerlilik süresi 3 yıldır. Üzerinden 3 yıl geçmiş olan aşı karnesi kabul edilmemekte olup, yeniden yapılması gerekmektedir. Grip aşısı ise zorunlu değildir.

Almanya'dan hacca gideceklerin en çok merak ettikleri konuların başında 2022 hac fiyatları veya hac üretleri geliyor. 

Henüz 2022 yılına ait ücretler belli olmadı; ancak 2019 yılındaki fiyatlara bakarak tahminde bulunabilirsiniz. 

İşte Almanya hac ücretleri veya fiyatları 2019 yılı : 

Almanya'dan gidecek olan hacı adayları için; 

İki kişilik oda fiyatı 5 bin 850 euro

Üç kişilik oda fiyatı 5 bin 150 euro

Dört kişilik oda fiyatı ise 4 bin 700 euro

İstanbul'dan gidecekler için ise şöyleydi: 

Sırasıyla 100'e euro daha indirimli. 

Kurban bedeli hac ücretine dahildir.

DİTİB HAZIRLIKLARI TAMAMLADI

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından düzenlenen 2022 yılı hac organizasyonunda görev alacak, idari personel ve din görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Strazburg DİTİB Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Pandemi sebebiyle iki yıl aradan sonra hac heyecanının yeniden başladığına vurgu yapan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Pandemi sebebiyle Müslümanlar iki yıl boyunca hac yapmaktan mahrum kaldılar. Büyük bir hasretten sonra, sevinç ve heyecanla 2022 yılında kayıt olan hacı adaylarına rehberlik edecek görevlilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Almanya hac fiyatları 2022 güncel liste geldi mi?
Caption

 

Türkmen, “Bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere 37 idari personel ve din görevlisi ile Suudi Arabistan'a gidecek 900 hacı adayının ibadetlerini sağlık, güven ve huzur içerisinde yerine getirebilmeleri için istişarede bulunacağız. Hac hizmetlerinin tamamında hepimize büyük görevler düşüyor. Bu bir ilahi lütuftur. Bunu başarabilirsek güzel bir hac ibadeti eda etmiş olacağız. Yüce Mevla, Mekke'de, Medine'de,  Arafat'ta ve Müzdelife'de görevi tamamlamış olmanın, kabul olmuş bir hac görevini ifa etmenin mutluluğu ile ailenize, sevenlerinize dönmenizi nasip etsin“ ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanlığı ile DİTİB Hac ve Umre Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen seminer, Daire Başkanı Esma Erten’in “Avrupa Hac Yolcularının Eğitim ve İrşadı”, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ahmet Oğuz da, “Hac Menasiki”, DİTİB Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Selçuk Doğruer ise “Avrupa 2022 Hac Organizasyonu Örneğinde Güncel Perspektifler” başlıkları altında sunum yaptı.

İki gün süren seminerde, bilgilendirmenin yanı sıra planlamalar yapıldı ve hacla ilgili güncel gelişmeler paylaşıldı.


 

Yorumlar

Baki seçen 56 dogumlular hacca gidebiliyorlarmi
Ekrem Türkeli selamun aleykum sayin Hac ile ilgili yetkili kardesim 20022 yili hac ziyaretine tahminen 40-50 kisi olma imkanimiz vardir. bir zahmet kayitlari nasil yapalim toplami tek tek mi?