Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel Atina'da

- Gabriel: - "(Yunanistan'ın kurtarma paketi müzakereleri) Nisan ayında bir çözüme ulaşmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız." - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras: - "Ya toplumsal müktesebata bağlı kalacağız ya da resmi ağızlardan duyulan ırkçı sloganlara mahkum olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel Atina'da

ATİNA (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Yunanistan ve uluslararası kreditörleri arasındaki kurtarma paketi reform müzakerelerine ilişkin, "Nisan ayında bir çözüme ulaşmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, başkent Atina'ya resmi ziyarette bulunan Gabriel'i başbakanlık konutunda kabul etti.

Gabriel, görüşme öncesi kameralar önünde yapılan açıklamada, birlik içinde bir Avrupa çağrısında bulunarak, "Aksi halde, güçlü bir etkiye sahip Almanya'nın bile Çin, ABD ve Rusya ekonomileri ile baş edemeyecek hale gelerek sesi duyulmayacak." ifadelerini kullandı.

Uzlaşmaya varılamayan konular nedeniyle aylardır çözümlenemeyen müzakere sürecinde "zorlu kararların" alınması gerektiğinin altını çizen Gabriel, "Sonu gelmeyen bir hikayeyi kimse istemiyor. Nisan ayında bir çözüme ulaşmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Başbakan Çipras ise sosyal devletin önemine işaret ederek, "Ya toplumsal müktesebata bağlı kalacağız ya da resmi ağızlardan duyulan ırkçı sloganlara mahkum olacağız. Yunanistan ilkini tercih ediyor ve bu yönde çalışmaya devam edecek." diye konuştu.



Yorumlar