Alman televizyonundan akılalmaz Atatürk iddiası

Alman devlet televizyonu Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihin en vahşi devlet adamlarından Adolf Hitler ile kıyasladı ve Atatürk'ün Hitler'den zehirli gaz aldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Alman televizyonundan akılalmaz Atatürk iddiası

Alman birinci devlet televizyonu ARD kanalı Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili akılalmaz bir iddia ortaya attı.

ARD kanalında ekranlara gelen "ttt-titel thesen temperamente" isimli programda, Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin skandal ifadelere yer verildi.

Programda Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinin en eli kanlı diktatörlerinden biri olan Adolf Hitler ile kıyaslandı. Öte yandan porgramda Mustafa Kemal Atatürk'ün Hitler yönetimindeki Almanya ile işbirliği içinde olduğu iddia edildi.

"HİTLER REJİMİYLE ÇALIŞTI" 

Mustafa Kemal Atatürk'ün "tek devlet, tek lider, tek dil, tek din" propagandasıyla yola çıktığını iddia edilen programda, "Atatürk Türkiye'yi modern bir devlet haline getirmek için Hitler rejimiyle de çalıştı" iddiaları ortaya atıldı.

"HİTLER'DEN ZEHİRLİ GAZ SATIN ALDI"

Öte yandan programda yapılan konuşmalarda iddialar bir adım öteye taşınarak Atatürk'ün Hitler kontrolündeki Nazi Almanyası'ndan zehirli gaz bile satın aldığı iddia edildi. 

"DERSİM'E SALDIRDI"

Programda Mustafa Kemal hakkındaki akılalmaz iddialar havada uçuşurken Atatürk'ün satın aldığı zehirli gazla Dersim'e saldırdığı ileri sürüldü.

EYLEM YAPILACAK

Almanya'daki Türk toplumu temsilcileri programdaki ifadeler ve iddialara büyük tepki gösterdi. Öte yandan tepki çeken habere karşı eylem çağrısı da yapıldı. 

Almanya'daki Türkler'in skandala karşı protesto gösterileri düzenlemeleri bekleniyor.

Yorumlar

yalan mı benzer kafaya sahipler güya cumhuriyetçiler fakat kraldan sultandan daha otoriter daha istibdatçı zor kullanan hatta kendileri putlaştırmaya gidecek kadar paganlaştıran mısır firavunları gibi yönetim sergilemişler dönemlerinde