Alman istihbarat şefi resmen FETÖ'ye sahip çıktı

Alman istihbarat teşkilatı BND'nin başkanı Kahl, 15 Temmuz darbe girişminin arkasında FETÖ'nün olduğuna dair delil olmadığını ileri sürdü. Almanya'nın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyelerini sahiplenmesi Türkiye tarafından büyük tepki çekmeye devam ederken istihbarat teşkilatından bu açıklamanın gelmesi ilişkileri daha da gerecek.

Google Haberlere Abone ol
Alman istihbarat şefi resmen FETÖ'ye sahip çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'ye karşı açıktan olmasa da tavır alan Almanya'dan yeni bir skandal açıklama geldi. FETÖ üyesi çok sayıda askerin iltica ettiği Almanya'nın istihbarat teşiklatı başkanı, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen ve failleri açıkça ortada olan darbenin FETÖ tarafından yapılmadığını ileri sürdü.

Alman İstihbarat Servisi'nin şefi darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen’in bulunduğuna dair kanıt olmadığını ileri sürdü. Almanya'nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, Türkiye'deki darbe girişiminden Gülen yapılanmasının sorumlu olduğundan şüphe ettiğini söyledi.

Der Spiegel'e konuşan Bruno Kahl, darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen’in bulunduğuna dair bir kanıt olmadığını da ileri sürdü. BND şefi ayrıca, FETÖ'nün Türkiye'de iddia edildiği gibi radikal İslamcı ve hatta terörist bir örgüt olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, örgütü ‘dini ve seküler eğitim için çalışan sivil bir cemaat' olarak nitelendirdi.

Yorumlar