Alkollü araç kullanma cezası 2022 ne kadar?

Alkollü araç kullanma cezası 2022 ne kadar, cezayı erken ödemek ne kadar avantaj sağlar ya da indirimi nasıl uygulanıyor?

Google Haberlere Abone ol
Alkollü araç kullanma cezası 2022 ne kadar?

Alkollü araç kullanma cezası 2022 ne kadar, trafik cezalarına gelen zamdan sonra alkollü araç kullanma cezası ne kadar oldu? İşte 2022 yılında yeni ceza miktarı: 

Alkol aldıktan sonra araba kullanmak bilindiği üzere kesinlikle yasatır. Alkollü şekilde araç kullandığı tespit edilen sürücülere sert cezalar uygulanıyor. Çünkü, alkollü araç kullanmak hem kendi hayatını hem de trafikteki diğer insanların hayatını tehlikeye atmak demektir. 

Alkollü araç kullanma cezası 2022 ne kadar?
Alkollü araç kullanma cezası 2022 ne kadar?

 

Öncelikle alkollü şekilde araç kullanan kişi kesinlikle ehliyetinden oluyor. Öncelikle ilk yakalanışta kısa süreli, ikinci yakalanışta ise daha uzun süreli bir şekilde sürücü belgesini yitirmiş oluyor. 

Alkol kullanılması ile beraber trafikte yapılan kontroller eşliğinde yaşanan tehlikeler önlenmeye çalışılmaktadır. Alkol metre ile gerçekleştirilen kontroller neticesinde, belirlenmiş sınırı üzerinde çıkan kişiler için farklı miktarlar üzerinden bazı cezalar uygulanmaktadır.

Trafikte alkollü araç kullanmak hem maddi olarak ceza hem de 6 ay süreyle ehliyete el konulması üzerinden gerçekleşmektedir. Eğer aynı suç bir kez daha uygulanırsa bu sefer ehliyeti 2 yıl el konuluyor. Üçüncü kez yapıldığında 5 yıl süreyle ehliyete el konulmasının yanı sıra trafikten men cezası gelmektedir.

Alkollü araç kullanma cezası 2022 ne kadar?
Alkollü araç kullanma cezası 2022 ne kadar?

 

Ayrıca psikiyatri muayenesi sonrası bu ehliyet 5 yıl sonra kişiye verilmektedir.

Güncellenmiş alkollü araç kullanma cezası farklı miktarlar üzerinden veriliyor.

2022 yılı itibariyle alkollü araç kullanma cezası 1.823 TL’dir. Bu durum İlk seferde verilen cezadır. Para cezasının yanında bir ehliyete 6 ay süreyle el konuluyor. 

İkinci seferde ise bu ceza 2.286 TL'ye çıkmaktadır ve ehliyete el koyma süresi 2 yıl oluyor. 

Üçüncü sefer ise 3.674 TL para cezası artı 5 yıl süreyle ehliyete el koyma cezası uygulanıyor.

Aynı zamanda trafik puanı düşme gibi bir durum söz konusudur.

Trafik puanı düşmesi halinde trafik sigortası gibi hallerde daha fazla ödeme yapmak durumunda kalınabilir.

Eğer bu cezalar ilk 15 gün içerisinde ödenirse yüzde 25 gibi bir indirim uygulanıyor.


 

Yorumlar