Aliyev: Ermenistan, Müslüman ülkelerin dostu olamaz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Arakan'da Müslümanlara karşı işlenen suçlara karşı harekete geçmesi için uluslararası topluma çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Aliyev: Ermenistan, Müslüman ülkelerin dostu olamaz

İlham Aliyev, İslam Birliği Teşkilatı (İİT) 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesinde yaptığı konuşmada, İİT'nin Azerbaycan-Ermenistan sorununda, kendilerini ve sınırların dokunulmazlığını desteklediğini ve İİT'nin bu konuda önemli ve adil kararlar aldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, İİT'nin Azerbaycan-Ermenistan sorununda alınan kararları yerine getirmeyen Ermenistan'a yaptırım uygulanmadığına dikkat çekerek , durumu çifte standart olarak değerlendirdi.İşte Aliyev'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"ERMENİSTAN, MÜSLÜMAN ÜLKELERİN DOSTU OLAMAZ"

"Ermenistan, Müslüman ülkelerle bağlantı kurmaya çalışıyor. Ancak onların bu sözlerine inanmamak gerek. Kutsal yerlerimizi, camileri yıkan Ermenistan, Müslüman ülkelerin dostu olamaz."

"ULUSLARARASI MERKEZLER ADIM ATMALI"

İslam düşmanlığıyla aktif mücadele ettiklerine de vurgu yapan Aliyev, "Müslümanlara karşı işlenen suçları şiddetle kınıyoruz. Ayrıca Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı şiddet olaylarını da kınıyor, Myanmar'daki durumun kötüleşmesinin engellenmesi için uluslararası örgütleri, siyasi ve dini liderleri adımlar atmaya çağırıyoruz." dedi

Yorumlar