Aliye Uzun kimdir, nerelidir, ne iş yapar, kaç yaşında?

Aliye Uzun kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, ne iş yapar soruları bu aralar merakla soruluyor. Sedat Peker'in iddialarından sonra Uzun'un mesleği yaptıkları bir kez daha merak konusu oldu. İşte Aliye Uzun biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Aliye Uzun kimdir, nerelidir, ne iş yapar?

Aliye Uzun kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, mesleği veya uzmanlık alanı nedir? Aliye Uzun adı neden son günlerde gündeme geldi, hangi konularda adı geçiyor? İşte Aliye Uzun kimdir hakkında merak edilen bilgiler, biyografisi veya özgeçmişi: 

Aliye Uzun kimdir, nerelidir?
Aliye Uzun kimdir, nerelidir?

 

Aliye Uzun adı İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin karıştığı davalar sonrasında gündeme gelmişti. Uzun, Zindaşti ile olan ilişkisi nedeniyle uzun süre konuşulmuştu. Son olarak çetebaşı Sedat Peker tarafından bir kez daha gündeme getirildi. Peker, Uzun'un Zindaşti ile merhum Burhan Kuzu'yu tanıştıran ve aralarında ilişki olmasını sağlayan kişi olduğunu savundu. 

Aliye Uzun, Zindaşti'nin Burhan Kuzu'nun baskısıyla tahliye edildiği yönündeki iddialar üzerine açılan soruşturma kapsamında da gündeme gelmişti. Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi hâkim ve savcılara kurduğu baskısı sonucu tahliye ettirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski AK Parti milletvekili Burhan Kuzu, eski AK Parti Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun’un ismini vermişti.

Zindaşti, 2016 yılında tutuklandığında Aliye Uzun’a ilişkin çarpıcı ifadeler kullanmış, Uzun’un kendisine 500 bin lira karşılığında vatandaşlık alabileceğini, AK Parti’de çevresi olduğunu söylediğini dile getirmişti.

Aliye Uzun kimdir, nerelidir
Aliye Uzun, Burhan Kuzu ve Zindaşti

 

Aliye Uzun, yyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile flörtleştiklerini ve vatandaşlık alabilmesi için ücret karşılığı aracılık ettiğini açıklamıştı.

Uzun, Zinaşti’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmesi için ücret karşılığı aracılık ettiğini ifade etmişti.

İsmail Saymaz’a konuşan Aliye Uzun, Zindaşti ile Zorlu AVM’nin açılışında tanıştığını, yatırım yapmak istediğini söylediğinde kendisini Burhan Kuzu ile bir araya getirdiğini anlatmıştı.

Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından, “Dosyası kabarık, kimlik veremeyiz. Siz de uzak durun” dendikten sona görüşmeyi kestiğini söyleyen Uzun, Burhan Kuzu’nun ‘Türk vatandaşlığı için kendisinden 650 bin TL istediği ve dergisine 100 bin lira ödediği’ iddialarına da şöyle yanıt vermişti:

“Hayır, almadım. Çalışma prensibim şöyle: Sözleşme yaparım, ücret tayin edilir. Para iş bitince alınır. Dergi için galiba daha düşük bir rakam verdi ama vatandaşlıkla alakası yok. Dünyada danışmanlık firmaları var. Ben bu işten ücret alıyorum.”

ALİYE UZUN BİYOGRAFİSİ

Aliye Uzun, 1979 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

Uzun, 2004 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Teknolojileri bölümünden Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliğini bitirdi.

Aynı zamanda bir iş insanı olan Aliye Uzun, 2014 yılında Londra St. Giles Scholl’da İngilizce eğitimi aldı ve bir dönem Londra’da yaşadı.

2009-2017 yollları arasında yayıncılık yaptı. Aliyes Magazine ve Business Woman dergilerim tüm Türkiye’de ve KKTC'de satıldı. Yaysat ve Turkuaz dağıtım firmaları ile çalıştı.

Yayıncılığını yaptığım için iş dünyası, dünya siyasi yöneticileri ve çeşitli sektörlerin ileri gelenleri ve yöneticileri ile tanışma fırsatı buldu.

Zaman içerisinde yayıncılık hayatı uluslararası danışmanlık sektörüne kaydı.

Latin Amerika, USA , Afrika’da 15 ülke, Ortadoğunun hemen hemen tüm bölgeleri , Güney Kore, Avrupa’da birçok ülkeye ticari danışmanlık hizmeti veriyor.

Aliye Uzun son olarak Sedat Peker tarafından hedef alınan isimlerden biri olmuştu. 

Peker'in onu hedef almasından sonra, Peker'in eşini kendi dergisine kapak yaptığı da ortaya çıkmıştı. Bu konuyu gündeme getiren gazeteci yazar Emre Erciş ise suikaste uğramıştı.


 

Yorumlar