Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yılı

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, Memur-Sen tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı

Google Haberlere Abone ol
Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yılı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bazı insanlar tarihi yazar, bazı insanlar da tarih yazar. Aliya İzzetbegoviç, tarih yazan bir adamdı, onun için tarih de kendisini yazıyor." dedi.
Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında Memur-Sen tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.
Memur-Sen'in Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Yalçın, "Bosna Hersek davası, bugün Suriye'de takip ettiğimiz gibi bir davaydı ve o süreç içinde İzzetbegoviç, bilge, lider, asker ve Balkanlar'ın kaderini değiştiren adam olarak, ilerleyen günlerde tarihe geçecekti." ifadesini kullandı.
Yalçın, "Bazı insanlar tarihi yazar, bazı insanlar da tarih yazar. Aliya İzzetbegoviç, tarih yazan bir adamdı, onun için tarih de kendisini yazıyor." diye konuştu.
Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko da Türkiye'de Aliya İzzetbegoviç'i anmaktan onur duyduğunu, bunun bir ayrıcalık olduğunu söyledi.
Hayatı mücadelelerle geçen İzzetbegoviç'in, Bosna Hersek'i yekvücut haline getirebilmek için bütün gücüyle çalıştığını, bu yanıyla da her zaman örnek olduğunu kaydeden Dzanko, "İzzetbegoviç, modern tarihin önemli şahsiyetlerinden biridir. Bu nedenle İzzetbegoviç, Bosna'nın ilk Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Bizim de onun cesaretine, liderliğine ve insanları organize etmesindeki başarıya odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.
Etkinlikte, Genç Memur-Sen tarafından hazırlanan, Aliya İzzetbegoviç'in hayatının anlatıldığı belgesel de gösterildi.

Yorumlar