Alican Uludağ kimdir Gazeteci Alican Uludağ nerelidir kaç yaşında?

Alican Uludağ'ın kim ve nereli olduğu soruları MHP'li Yönter ile yaşadıkları tartışma sonrasında daha çok merak konusu oldu. Uludağ, MHP'li Yönter'in katıldığı bir nikah töreniyle ilgili özel bilgileri sosyal medyadan paylaşmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Alican Uludağ kimdir Gazeteci Alican Uludağ nereli

Alican Uludağ kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yaptığına dair sorular merakla soruluyor. Uludağ, en son MHP'li İzzet Ulvi Yönter ile yaşadıkları tartışmayla gündeme geldi. 

ALİCAN ULUDAĞ KİMDİR? (GAZETECİ)

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, gazeteci Alican Uludağ'a yönelik Twitter üzerinden sert bir tehdit mesajı yayınladı. Yönter'in mesajı, Türkiye'deki basın özgürlüğü ve siyasi atmosferi ile ilgili endişeleri artırdı.

AYM KARARININ ARDINDAN GERGİNLİK

Bu tehdit, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve sonrasında TİP Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ile ilgili verdiği hak ihlali kararının ardından yaşanan gelişmelerin bir parçası. AYM, Atalay'ın siyasi faaliyetlerde bulunma ve kişi hürriyeti haklarının ihlal edildiğine hükmederek yeniden yargılama yapılmasını talep etti.

YARGITAY VE YÖNTER'İN AÇIKLAMALARI

Karar, 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yargıtay'a iletilirken, Yargıtay başsavcılığı Atalay'ın yasama dokunulmazlığından yararlanamayacağını belirtti. Bu süreçte Yönter, AYM'yi eleştirerek, kurumun kapatılması veya yapılandırılması gerektiğini ifade etti.

GAZETECİNİN PAYLAŞIMI VE TEHDİT

Gazeteci Alican Uludağ, Yönter'in AYM kararını uygulamayan Yargıtay üyesinin kızının nikah şahidliğini yaptığını Twitter'da paylaştı. Yönter bu paylaşıma sert bir yanıt vererek Uludağ'a yönelik, "Türk düşmanı Alican. Nefesimiz ensende. Sen gazeteci değil tetikçi bir militansın..." ifadelerini kullandı.

ALİCAN ULUDAĞ KİMDİR?

Alican Uludağ 1986 Erzincan doğumludur. Gazeteci olan Alican Uludağ DW Türkçe'de yargı muhabiri olarak çalışmaktadır. Alican Uludağ Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2008 yılında mezun olmuştur. 2008 yılında Cumhuriyet gazetesinde gazeteciliğe başlamıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Alican Uludağ, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Sosyal medya hesaplarını da aktif olarak kullanan Alican Uludağ'ın Twitter'da 139 bin takipçisi bulunmaktadır.

Yorumlar