Alibaba’dan sürücüsüz kamyon hamlesi

Global Smart Logistics zirvesinde Alibaba Grubu'nu temsil eden Teknoloji Bölümü Yöneticisi Cheng Li, firmasının kendi sürücüsüz kamyonlarını geliştirmeye başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Alibaba’dan sürücüsüz kamyon hamlesi

Bu amaçla Alibaba, lojistikte uzmanlaşmış yan şirketi olan Cainiao ile ortak çalışacak. Bu doğrultuda Alibaba, otonom lojistik dağıtımını Çin'de otonom planlarla yapma fırsatlarını araştırmakta. 

Cheng Li yaptığı açıklamada, otonom araçların dijital çağın teknolojik taşıyıcılarından birisi olduğunu, bunun da ötesinde gelecekte dağıtım zincirinin bütün pratik yöntemlerinin otomatikleşeceğini ve akıllı lojistik sektörünün de bu alanda anahtar işlev göreceğini belirtti. Cheng Li, bu nedenle Alibaba’nın şimdiden kendi otonom kamyonlarının geliştirilmesine yatırım yaptığını söyledi.  

Tanınmış otomobil sektörü danışmanlık şirketi GlobalData analisti Bakar Sadik Agwan, Alibaba'nın otonom kamyonlar konusunda lojistik şubesi Cainiao ile çalışmasına ve gelecek yıla değin bin otonom teslimat robotunu devreye sokmasına ilişkin haberin olumlu bir gelişme olduğunu, Çin'in otonom teknoloji sektörünün geleceğine yönelik güçlü bir mesaj içermekte olduğunu belirtiyor.

Yine GlobalData'ya bakılırsa, bu gelişme Alibaba'nın otonom teknoloji alanında yüksek kapasitesine işaret ediyor. Alibaba otonom teknoloji ekseninde araştırmaya ve geliştirmeye çok büyük ölçüde yatırım yaptı; öte yandan Çin'in, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve İsrail'in pek çok yerinde araştırma merkezlerine sahip.

Uzmanlara göre, otonom kamyonları lojistik bir uygulamaya sokma planı sayesinde Alibaba Çin'de otonom piyasasında ticari bir uygulama için bir hamle gerçekleştirmiş olacak.   

Yorumlar