Ali Yeşildağ neden konuşuyor? Ali Yeşildağ nerede?

Ali Yeşildağ'ın neden konuşmaya başladığı, kim ve nereli olduğu soruları merakla sorulurken, neden konuşmaya başladığı ve nerede yaşadığı soruları da merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Ali Yeşildağ neden konuşuyor? Ali Yeşildağ nerede?

Ali Yeşildağ neden konuşuyor, nerede yaşıyor, kimdir, nerelidir, kaç yaşında, neden konuşuyor, şu anda nerede yaşıyor, neden firari durumda bulunuyor soruları merakla soruluyor.

FETÖ üyesi Youtuber hesapları üzerinden videolar yayınlayan Ali Yeşildağ, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan'ı zor durumda bırakmak için çeşitli iddialarda bulunuyor. Aynı şekilde Sedat Peker ve Muhammed Yakut isimli organize suç örgütü üyelerinin sık sık dile getirdiği iddiaları da yine dillendiren isim oldu. Peki, Ali Yeşildağ kimdir?

ALİ YEŞİLDAĞ NEDEN KONUŞUYOR?

Yeşildağ, çocukluğundan itibaren suç dünyasının içerisinde büyümüş bir kişiliktir. Uzun yıllar boyunca organize suç örgütlerinin içerisinde bulunmuş. Ağabeyiyle yıllarca birlikte cezaevinde yatmıştı. Suç dünyasındayken işlediği suçlar tek tek açığa çıktıkça o da cezasını yatmaya başladı. Yeşildağ, en son Koronavirüs salgını çıkıncaya kadar cezaevinde cezasını çekiyordu. Pandemi nedeniyle mahkumların evlerine gönderilmesi uygulamasından faydalanarak dışarı çıktı. Bu süreçten yararlanarak yurt dışına kaçtı. Yeşildağ'ın anlatımına göre, bu süreçte 40 yıl önce işlediği başka bir suça ait dosyası yeniden açılıyor. İddiasına göre bu işte ağabeylerinin parmağı var. Yeşildağ, dosyanın açılmasıyla bir daha da Türkiye'ye gelmemek üzere kaçıyor. Şu anda Almanya'da FETÖ'nün himayesinde olduğu belirtiliyor. 

ALİ YEŞİLDAĞ KİMDİR?

Ali Yeşildağ, 1961 yılında Rize'de doğmuştur. 1990 yılından itibaren halı saha işletmeciliği, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere sahiptir.

Ali Yeşildağ'ın kardeşi Hasan Yeşildağ, Türk Medya Grubu'nun sahibi olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevi yıllarındaki korumasıdır.

Ali Yeşildağ kimdir Ali Yeşildağ nerelidir, neden konuşuyor
Ali Yeşildağ

 

Ayrıca, Hasan Yeşildağ Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ile 24 ve 360 televizyonlarının da sahibidir. Ali Yeşildağ ise bir dönem Kasımpaşa ve Rize Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir.

KILIÇDAROĞLU İDDİALARINI HEMEN SAHİPLENDİ

Daha önce ortaya atılacak kasetlere ve iddialara inanılmaması gerektiğini, FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kumpas kurduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Ali Yeşildağ'ın ortaya attığı iftiralara anında sarıldı. 

Kılıçdaroğlu iddialarla ilgili olarak, "Dün Ali Yeşildağ diye birisi malum bunlar saraya çok yakın insanlar. 1 milyar euro götürdüğünü söylüyor. Bunu yasaklıyorlar niye konuştun diye. Yapmaları gereken, bu adam yalan söylüyorsa hemen savcılığa bildireceksin doğrusu nedir araştıracaksın. Malı götürecekler. 418 milyar dolar götürdüler, 418 milyar doların tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim." dedi. 

AKŞENER DE İFTİRA KASETİNE SAHİP ÇIKTI

Meral Akşener de Ali Yeşildağ'ın iftiralarla dolu olduğu bilinen video kasetini sahiplenerek CHP'nin "Büyük İstanbul Mitingi"nde iddiaları dillendirdi. "İki de bir kasetten bahsediliyor. Recep Bey Recep Bey… Var mıdır yok mudur belli olmayan bir kasetten bizzat bahsediyorsun da yahu dün sizin en yakın aile dostunuz seninle beraber başına bir iş gelmesin diye hapse giren Yeşildağ ailesinin bir ferdi bir kaset yayınladı. O kasette çok enteresan nasıl hırsızlık yapıldığını anlatıyor. Diyor ki Ali Yeşildağ, Antalya Havaalanı, yıl 2007, havalanının işletmesi satışa çıkıyor. Bir firma 5 milyar avro veriyor. Buna karşılık o firmanın dosyasından evrak çalınıyor. Yakınlardan birine 3 milyar avroya veriliyor. 1 milyar avro cep ediliyor. Bu iddia bizzat Recep Bey tarafından 1 milyar avro alındığını söylüyor. Recep Bey… Hazır kaset orada. Bu iddiaları soruşturman gerekiyor. Sen Cumhurbaşkanısın. Bize sövmek yerine sen bu videoyu bir sorgula bakalım. Bu 1 milyar dolar kimin cebine girmiş? Ali Yeşildağ’ın iddiasına göre senin cebine girmiş."

YEŞİLDAĞ AİLESİNDEN ALİ YEŞİLDAĞ AÇIKLAMASI

Ali Yeşildağ'ın FETÖ tarafından kullanıldığını belirten aile ise yaptığı açıklamada kendisiyle hiçbir bağının bulunmadığını, söylediklerinin tamamının yalan olduğunu ifade etti. 

Yeşildağ ailesinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Ali Yeşildağ, Yeşildağ ailesinin bir ferdi olmakla beraber ailemiz ile hiçbir organik bağı yoktur ve kendisi halen Bursa, Ankara ve İstanbul mahkemelerinden silahla yağma, yağma, kasten adam öldürme, tasarlayarak adam öldürme, iftira ve buna benzer ağır suçlardan almış olduğu cezalar nedeniyle aranmakta olup şu ana kadar yakalanamadığı bilinmektedir. 1987 yılında Bursa üçüncü ağır ceza mahkemesince kasten adam öldürme suçundan 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Ali Yeşildağ'a, 2015 yılında Ankara 12. Ağır ceza mahkemesince tasarlayarak adam öldürme suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ali Yeşildağ, dört ayrı silahlı gasp ve yağma suçundan ise, toplam 27 yıl 8 ay hapis cezası almış bir hükümlüdür. Kendisi hayatının 17 yılını cezaevlerinde geçirmiş, geri kalan cezalarını çekmemek için FETÖ terör örgütünden  yardım alarak kaçmakta olup diyetini bu video ile ödemeye çalışmaktadır.

Kendisinin yukarıda anlatıldığı üzere, ailemizin şerefine ve haysiyetine halel getirici yaşam tarzı nedeniyle ilişki irtibatının kesilmesi ile beraber senelerdir ailemizin bir kısım fertlerine karşı duymuş olduğu kin ve öfke, kendisini terör örgütlerinin maşası haline getirmiştir.

FETÖ terör örgütü üyesi olup halen yurtdışında kaçak olarak yaşayan Cevheri Güven isimli terör örgütü mensubunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Sayın Cumhurbaşkanımız  ile ilgili sosyal medyada yapmış olduğu iftira yayınları da kamuoyunun malumudur. Ali Yeşildağ'ın bu örgüt mensubu ile aynı şekilde aynı hareket tarzı ile tamamen yalan ve iftiradan ibaret videoları kamuoyunda algı yaratmaya yönelik olduğu anlaşılmaktadır. Yayınlanan bu videonun yine FETÖ terör örgütü  iltisaklı olduğu bilinen Erk Acarer ve diğer birçok FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ iltisaklı hesaplardan peş peşe aynı anda yayınlanması da bunun açık bir göstergesidir.

Tüm bu bilenen gerçekler ışığında, seçim arifesinde ailemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasetini ve seçimin dizayn etmeye yönelik FETÖ terör örgütü menşeili yalan ve iftira yayımından dolayı derin üzüntü içerisinde olduğumuzu bildirir, yapılan yayın ve yayınlar hakkında her türlü yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu ve gerekli hukuki mekanizmalara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Yorumlar