Ali Şef kimdir? Ali Ronay nerelidir, kaç yaşındadır?

Ali Şef kimdir veya Şef Akademi Ali Ronay kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? FOX TV'de 14 Haziran 2021 Pazartesi akşamı başlayan Şef Akademi yarışmasının jüri üyelerinden biri de ünlü şef Ali Ronay oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ali Şef kimdir? Ali Ronay nerelidir, kaç yaşındadı

Ali Şef kimdir veya Şef Akademi Ali Ronay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? FOX TV'de yayına başlayan The Taste Türkiye yarışmasının jüri heyetinin en genç üyesi Ali Ronay oldu. Peki Ali Ronay kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

İşte Ali Ronay'ın kendi dilinden kendi hikayesi:

Tha Taste Ali Ronay aslen nerelidir, kaç yaşındadır?
Şef Ali Ronay 

 

Aşçılık benim için bir küçüklük ideali değildi aslında okul yıllarında annemden gördüğüm birkaç yameği arkadaşlarımızla pişirebiliyordum. Aşçılık fikri Amerika'ya okumaya gittiğim yıl olan 1955 senesinde Mutfak Sanatları bölümü ile tanışmamla kanıma girdi. Ama o zamanın şartılarında bu hayalimi gerçekleştirmememiştim.

Aradan yıllar geçti ve üniversite yılları geldi.

Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde okurken bu bölümde ömrümün çok uzun olmayacağını anylayınca Ankara'ya geri dönüş karara verdim.

Gazi Üniversitesi Vakfı'nın Ah-Ma Otel İşletmeciliği okuluna kayıt oldum. İlk stajım için hemen kendimi mutfağa aittim.

Bu konuda çok şanslıydım çünkü staj için gittiğim Ankara Hilton'un mutfağı tam bir okul gibiydi.

Chef Volfgang Godl ve o zamanlar pasatne şefi olan Chef Chirstophe Perrigerard beni bu işe başlamam için çok iyi yönlendirdiler. 

Tha Taste Ali Ronay aslen nerelidir, kaç yaşındadır?
Ali Ronay daha önce The Taste yarışmasında jüri üyesiydi

 

Gastronomi alanında; 19 yıllık hem yurt dışı hem de yurt içi deneyimine sahip Ronay, 27 yaşında baş aşçı olan ve Anadolu Türk Mutfağı’nı dünyaya tanıtmak için 10 yıldır Anadolu Mutfak Kültürleri üzerinde araştırmalar yapmıştır. Lokal tatlara kattığı yeni yorumlarla, Swissôtel mutfağına kendi imzasını atmıştır.

Yenilikçi tarzını geleneksel tatlarla buluşturarak modern ile klasiği bir araya getiren Ronay, Swissôtel’in köklü ve lezzetli mutfağını daha da zenginleştirmektedir.

Gençlere olan inancını da her defasında dile getiren deneyimli şef, mutfağına gelen her öğrencinin kendisinden ve ekibinden bir şeyler öğrenmesini ve gittikleri yerlerde bunu yaymalarını sağlamayı da hedeflemektedir.

Yeni nesil mutfağın ilgi çeken isimlerinden Ali Ronay, Gazi Üniversitesi & Amerikan AHMA ve Paul Bocuse Enstitüsü’nden mezun olmuştur.

Takımında son beş haftaya girerken an itibariyle Muhittin, Sevgi ve Mustafa kaldı.

Özetlersek; 

İşte Ali Ronay hakkında merak edilen bilgilerin detayları:

Ali Ronay Aslen Ankaralı'dır.

27 yaşındadır.

Asıl mesleği Gastronomi'dir.

Kendi ifadesiyle aşçılık mesleğine 7 yaşında başlamış.

Yorumlar