Ali Osman Akat kimdir, nerelidir, ne ile suçlanıyor?

Ali Osman Akat kimdir, neyle suçlanıyor, nerelidir, kaç yaşında, ne ile suçlanıyor, neden tutuklandı, hakkındaki suçlamalar nedir, avukatları ne diyor, iddia makamının suçlamaları tam olarak belli oldu mu?

Google Haberlere Abone ol
Ali Osman Akat kimdir, nerelidir, ne ile suçlandı?

Ali Osman Akat kimdir, nerelidir, neyle suçlanıyor, neden tutuklanmıştı, kaç yaşında, ne ile suçlanıyor, neden tutuklandı, hakkındaki suçlamalar nedir, avukatları ne diyor, iddia makamının suçlamaları tam olarak belli oldu mu?

Ali Osman Akat Türkiye'de ünlü bir kozmetik markasının sahibi olarak biliniyor. Türk Amerikan iş adamlarının ortak faaliyetlerinde sık sık yer alan Akat, kendisine ait şirketleri üzerinden aktif bir şekilde hem iş hayatında hem de sivil toplum kuruluşlarında görevler alıyordu. 

Ali Osman Akat kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Ali Osman Akat kimdir, nerelidir, kaç yaşında

 

Tarihler 17 Aralık 2022'yi gösterdiğinde, (Bu tarih FETÖ'nünün hükümete 2. darbe girişimi olan 17-25 Aralık darbesinin tarihini anımsatıyor) Ali Osman Akat, Kolombiya'dan kargo üzerinden kendi adresine gönderilen 2 paket nedeniyle gözaltına alınıyor. Paketlerin Ali Osman Akat'ın adresine teslim edilişi polis ve kargo personeliyle birlikte gerçekleşiyor. Teslim esnasında da Ali Osman Akad, kendisine gelen kargo nedeniyle tutuklanıyor. 

Akat'ın aynı mahkeme tarafından 2 kez serbest bırakılması ve 3. kez tutuklanması ise akıllara soru işaretleri getirmişti. Zira avukatı, kararı veren hakimlerin aynı olduğunu, duruşmalar arasında hiçbir şekilde yeni delil elde edilmediği halde müvekkilinin tutuklandığını söylemişti.

Ali Osman Akat kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Ali Osman Akat kimdir, nerelidir, kaç yaşında

 

Öncelikle Ali Osman Akat kimdir bir bakalım. 

Ali Osman Akat Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Seyyidli köyündendir.

48 yaşında olan evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Akat Turizm Otelcilik ve Muhasebe-Finansman eğitim almış. 

İyi derecede İngilizce, Rusça ve Fransızca bilen Ali Osman Akat 2010-2021 yılları arasında Türk Amerikan İş Adamları Derneği başkanlığı yapmıştır.

Aynı zamanda Tüm Bürokratlar ve İş Adamları Derneği (TÜMBİAD) eski başkan yardımcısıdır.

Türk Amerikan İş Adamları Derneği yani kısaca TABA-AmCham'da uzun süre başkanlık görevi yapmış, aynı süre zarfında Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ayağında yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Mart 2021'de iş yoğunluğu sebebiyle görevinden ayrılmıştır.

2015 yılında bir parfüm markası olarak kurduğu ve sonrasında güzellik sektöründe birçok ödüle layık görülen L'Actone Holding'in yönetim kurulu başkanıdır.

Gelişen Türkiye Ödülleri 'Hayvan Dostu Kozmetik Şirketi' Ödülü ile dikkatleri üzerine çeken L'Actone Holding'in aynı zamanda Quality Of Magazine Dergisi 'En Quality Kozmetik Firması' Ödülü ve İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri’nin ‘Renkli Kozmetikler’ Ödülü bulunuyor. Miami merkezli markanın 46 ülkeye ihracat yaptığı da biliniyor.

İDDİALAR NE?

Kolombiya’dan ‘kozmetik ürün’ adı altında Türkiye’ye gönderilen kargo paketlerinin içinde kilolarca kokain tespit edildi. Ülkeye sokulan kokain dolu kargo paketlerinin alıcısının ünlü iş adamı Ali Osman Akat, olduğu iddia edildi. Akat’ında aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kolombiya üzerinden Türkiye’ye gönderilen ve içinde ‘kozmetik ürün’ olduğu iddia edilen kargo paketleri, Alman Federal Gümrük İrtibat Bürosu tarafından şüpheli olarak değerlendirildi.

Havalimanında 20-26 Kasım 2021 tarihlerinde iki ayrı kargo üzerinde yapılan incelemelerde, paket içinde 62 ve 49 kilogram olmak üzere toplam 111 kilogram siyah kokain tespit edildi. Yapılan tespit üzerine durum Türk makamlarıyla paylaşıldı.

İstanbul Havalimanı Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemelerde söz konusu uyuşturucu maddelerin kime ait olduğunun belirlenmesi için kontrollü teslimat yapılmasına karar verildi. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kargo teslimatının yapılacağı adresleri mercek altına aldı.

Jandarma ekipleri, el konulan uyuşturucu maddelerin yerine aynı renkte kum yerleştirdi. Ekipler kargo görevlisi kılığına girerek paketleri gerçek kargo yetkilileriyle birlikte alıcı adreslerine götürdü. İstanbul Levent'teki lüks bir plazadaki ofise yapılan teslimat sırasında operasyona eşzamanlı olarak start verildi.

L'ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ın da aralarında bulunduğu 6 şirket sahibinin, firmaları üzerinden yurtdışından uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilişiği olduğu belirlenen holding patronu Ali Osman Akat ile birlikte Ali K., Mustafa G., Sarra C., Süleyman Y. ve Tevfik Akan A., 13 Aralık'ta jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İşadamı Akat, kozmetik ürünlerinin ihracatını yaptığını, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Şüphelilerden Ali Osman Akat, Süleyman Y. ve Tevfik A., 17 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TÜRK AMERİKAN İŞ ADAMLAIR DERNEĞİ İLİŞKİSİNİ KESTİ

Yaşanan olay sonrası Ali Osman Akat'ın TABA-AmCham Türk-Amerikan İş Adamları Derneği ile ilişkisi kesildi.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sayın Ali Osman Akat hakkında basında bir takım haberler yer almıştır. Haberler sonrası Disiplin Kurulumuz toplanmış ve dernek tüzüğünün 5.4.4 maddesi gereğince kendisinin dernekten ihracı yönünde tavsiye kararı almıştır. Alınan karar Yönetim Kurulumuz’da olağanüstü toplanarak değerlendirilmiş ve derneğimiz ile olan üyelik ilişkisi sonlandırılmıştır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, adı geçen kişi TABA-AmCham Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı olmadığı gibi, kurumlarımızda herhangi bir görev ve yetkiye sahip değildir. Ali Osman Akat’ın derneğimizle tek bağı üyelik ile sınırlı olup bugün itibariyle ilişiği kesilmiştir.

Derneğimizin manevi şahsiyetinin ve saygınlığının hiçbir ilgisi olmayan bu tip olaylarla zedelenmemesi adına, derneğimizin adının bu tip haberler ile anılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini, adı geçen kişinin derneğimiz ile hiçbir ilişkisinin kalmadığını, derneğimizin logo ve adının kullanılmamasını ve gerekli düzeltmelerin yapılmasını rica eder, kamuoyuna saygıyla bildiririz.

AKAT'IN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Akat'ın avukatları, müvekkilleriyle ilgili yeni delil olmadan tutuklama yapıldığını ileri sürdü. Haberle ilgili Avukatlar Kerim Altıntaş ve Melis Erdinç tarafından gönderilen yazılı açıklamada, "Müvekkilin, 1. ve 2. defa serbest bırakılması ile 3.defa tutuklanması arasında geçen sürede herhangi bir yeni delil, bilgi ve belge bulunmamıştır. Aynı dosya kapsamında 2 defa serbest bırakılan müvekkil 3.defa hangi nedenle tutuklanmıştır halen dahi bilinmemektedir. Bir başka ilginç durum ise 1.defa tutuklama talebinde serbest bırakma kararını veren hakim ile 3.defa tutuklama kararını veren hakim aynı kişidir. İlk defa önüne gelen dosyada herhangi bir suç unsuru görmeyen hakim ne değişmiştir de 3.defa tutuklama talebi ile önüne gelen dosyada tutuklama kararı vermiştir?" ifadelerine yer verildi. 


 

Yorumlar