Ali Mahir Başarır kimdir, nerelidir?

Ali Mahir Başarır kimdir, nerelidir, mesleği nedir gibi sorular daha önce, "Türk ordusu satıldı" şeklinde tepki çeken açıklamalarından dolayı gündem olmuştu; şimdi ise mahkeme heyetine karşı yaptığı saygısızlık sonrası tekrar gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ali Mahir Başarır kimdir, nerelidir?

Ali Mahir Başarır bir kez daha devletin kurumlarına karşı saygısızlığıyla gündemde. Daha önce "Türk ordusu Katar'a satıldı" iddiasında bulunarak tepkilerin odağına oturan Başarır şimdi de adaletin tecelli ettiği mahkeme salonunda mahkeme heyetine yönelik, milletvekilliği kimliği altında, saygısızca hareketlerde bulunarak tepkilerin odağına oturdu. 

ALİ MAHİR BAŞARIR KİMDİR?

Peki, sürekli devlet kurumlarıyla savaş halinde bir görüntü ortaya koyan Ali Mahir Başarır kimdir?

Ali Mahir Başarır, CHP'nin İyi Parti ve HDP ile ittifak yaparak yerel seçimlerde belediye başkanı çıkardığı Mersin milletvekilidir. 

Mersin belediyesinde yaşanan yolsuzluk ve terör örgütü sempatizanlarına iş verilmesi tartışmalarında adı ön plana çıkanlar arasında bulunuyor. 

Mersin Belediyesinin PKK sempatizanlarını ve üyelerini işe aldığı tartışmaları sürerken, "ispatlanması halinde istifa edeceğini" söylemişti; ancak yürütülen operasyonlarda PKK üyeleriyle kol kola olan bir ismin belediyede daire başkanı olarak atandığı ortaya çıkmıştı. 

Ali Mahir Başarır biyografisi: 

Ali Mahir Başarır 1975 yılında Mensin'in Tarsun ilçesinde doğdu. 

1975 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Tarsus'ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ali Mahir Başarır, yüksek lisansını da aynı üniversitede Kamu Hukuku alanında tamamladı. İstanbul'da serbest avukatlık yaparak iş yaşamına atıldı, Maltepe Spor Kulübü ve Kartal Spor Kulübü' nde yönetici olarak görev aldı.

12 Eylül darbesi sonrasında kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1992 yılında yeniden açılması üzerine Tarsus ilçe örgütlenmesinde görev alarak aktif siyasi yaşama atıldı. İlk kez 2011 genel seçimlerinde Mersin Milletvekili aday adayı olan Başarır, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Mersin Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 25-26 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu üyesidir.

ÇYDD ve HATİAB üyesi olan Ali Mahir Başarır, evli ve iki çocuk babasıdır.

ALİ MAHİR BAŞARIR ORDU HAKKINDA NE DEDİ?

CHP'li Milletvekili Başarır, Habertürk kanalında 28 Kasım 2020 Cumartesi akşamı katıldığı programda Türk ordusunun Katar'a satıldığını belirterek tepki çekti.

''Cumhuriyet tarihinde ilk kez 'Devletin ordusu Katar'a satıldı'' şeklinde bir ifade kullanan CHP'li vekilin bu sözleri diğer konuklar tarafından çok sert karşılık buldu. Tank palet fabrikasının satılması ordunun da satılması demektir iddiasını savunan Ali Mahir Başarır'ın açıklamaları adeta herkesi şoke etti.

Programın diğer konuklarından, Kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir'in ''Türkiye Cumhuriyetinin silahlı kuvvetlerinin satıldığını nasıl söylersiniz'' şeklindeki tepkisi üzerine sesini daha da yükselten Başarır'ın ısrarla uzun süre sözlerinin arkasında durması tepkiyle karşılandı. Programın ilerleyen bölümlerinde ise CHP'li Başarır sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. 

ŞEHİT CENAZESİNDEKİ HAREKETLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Öte yandan Başarır'ın daha önce PKK tarafından şehit edilen Piyade Er Mustafa Korkmaz'ın cenazesinde gülerken görüntülendiği görüntüler yeniden gündeme geldi. Skandal açıklaması sonrası Başarır'ın o görüntüsü yeniden eleştirilerin hedefi oldu. 

CHP’li Ali Mahir Başarır’a,sosyal medyadan da yoğun eleştiriler geldiği görüldü:

-“PKK tarafından Şehit edilen P. Er Mustafa Korkmaz'ın cenazesinde gülen Ali Mahir Başarır, Türk Ordusuna "Satılmış" dedi diye neden şaşırıyorsunuz?”

-“Bunlar, kendilerini bu topraklara ve bu toprakların değerlerine ne zaman ait gördü ki: şimdi görsünler...” şeklinde yorumlar yazıldı.

Ali Mahir Başarır
Ali Mahir Başarır kimdir, nerelidir?

 

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Başarır'ın ifadelerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan sert tepkiyle karşılanda. CHP'li vekil için, "Muhaberat artığı" ifadelerini kullanan Mahir Unal şunları söyledi: 

Muhaberat artığı, Esed aşığı bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum. Aziz milletimizi temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemelidir.

 

Yorumlar

gurbet acisi vatan aski memnun olmayan ne susmasi gerekir nede terk eder