Ali Fuat Serpen kimdir?

Ali Fuat Serpen kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Ali Fuat Serpen kimdir?

Uzman Doktor Ali Fuat Serpen kimdir, uzmanlık alanı veya ihtisas alanı nedir?

Ali Fuat Serpen, çocuk doktorudur. 

Kendi özel kliniği bulunuyor.

İşte Ali Fuat Serpen biyografisi: 

Serpen kendi biyografisini şöyle tarif ediyor:

Kutsal olan doktorluk mesleğimin ilk temellerini attığım İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden 2010 yılında mezun oldum.

Mesleğimin vazgeçilmezi çocuklara olan aşırı sevgim beni çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlık eğitimine yöneltmesi sonucu 2011 yılında Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimime başladım ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimimi 2015 yılında tamamlayarak uzmanlık dipomamı aldım.

Uzmanlık eğitim sürecinde tezimi alerjik hastalıklar üzerinde birçok çalışma yaparak tamamladım. Bu süre zarfında NRP (yenidoğan canlandırması), ÇİLYAD(çocuklarda ileri yaşam desteği) ,emzirme eğitmenliği sertifikasyon eğitimlerini başarıyla tamamladım.

Ardından mecburi hizmet için gittiğim Bitlis’te bir dönem başhekimlik görevi yaptıktan sonra 2016-2018 yıllarında 2 yıl süreyle Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevime devam ettim. Bu süre zarfında çoğunlukla yenidoğan yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım sorumlu doktoru olarak çalıştım .

Ardından 2018 yılında Özel Medicine Hastanesi’nde Yrd. Doc. kadrosuyla görev yaptıktan sonra yavrularımıza daha faydalı olabilme adına hayalımı gerçekleştirerek, kliniğimizi açmış bulunmaktayım. Halen İstanbul, Bakırköy’de kendi kliniğimde mesleğime büyük bir aşk ile devam etmekteyim…

Evli, Semih ve Elif adında iki çocuk babasıyım. 2017 yılında başladığım sosyal medya serüvenime profesyonel olarak gün geçtikçe artan sayı ile yaklaşık 200.000 e yakın real takipçi sayısı ile instagram üzerinden çocuk sağlığı ve hastalıklarıyla ilgili birçok paylaşım, canlı yayın ve soru-cevap etkinlikleri yapmakta, birçok seminerler vererek annelere ve anne adaylarına faydalı olmaya çalışmaktayım.

Özel ilgi alanlarım:
-Çocuklarda alerjik hastalıklar (astım, alerjik rinit, ineksütü alerjisi,atopik dermatit…)
-Büyüme ve gelişme geriliği
-Bebek ve çocuk beslenmesi
-Sağlam çocuk takibi
-Obezite
-Metabolik hastalıklar
-Beyin sinir ve kas hastalıkları
-Hematolojik (kan) hastalıklar
-Emzirme ve uyku problemleri
-Ek gıda

Bu konularla ilgili sürekli güncel bilimsel çalışmalar takip edilerek, çalışmalara,kongrelere,seminerlere katılmakta, katkı sağlamaktayım.
Özellikle emzirme, ek gıda ve alerjik hastalıklar ile ilgili seminerler vermekteyim.

Yorumlar