Ali Erbaş açıkladı, Türkiye'nin hac kontenjanı arttırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile imzalanan protokol sonucunda Türkiye'nin 2020 yılı hac kontenjanının arttırıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ali Erbaş açıkladı, Türkiye'nin hac kontenjanı arttırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye'nin 2020 yılı hac kontenjanının arttırıldığını duyurdu.

Erbaş'ın yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin 80 bin olan hac kontenjanı 3 bin 430 kişi artırılarak 83 bin 430 olarak güncellendi.

Twitter hesabından yaptığı açıklama ile haberi duyuran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile protokol imzalandığını açıklayarak şu ifadeleri kullandı "Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile imzaladığımız 2020 yılı Hac Protokolü'yle 2020 hac kontenjanımızı 3 bin 430 kişi artırarak, 83 bin 430 olarak güncelledik. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" 

KURALAR 9 OCAK'TA ÇEKİLECEK

2020 yılı içinde ilk defa hacca gitmek üzere müracaat etmek isteyen vatandaşlar için ön kayıtları 11 Kasım’da Diyanet İşleri Başkanlığı, tarafından başlatılmıştı.

Ön kayıtlar, 13 Aralık tarihine kadar www.hac.gov.tr adresinde yayınlanan ön kayıt linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi veya doğrudan e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. 2020 yılı hac kurası ise 9 Ocak 2020 tarihinde çekilecek.

Yorumlar