Alevi evlerine işaret koyanlara Erdoğan'dan çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Alevi vatandaşın kapısına işaret konulmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Kapılara işaret koyanlar en yakın zamanda yakalanıp bunun hesabı sorulacaktır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Alevi evlerine işaret koyanlara Erdoğan'dan çok sert tepki

İzmir Gaziemir'de Alevi bir vatandaşın kapısına "Defol" yazısı yazılması ve duvarın üzerine çarpı işareti atılmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kapılara işaret koyanlar en yakın zamanda yakalanıp bunun hesabı sorulacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapılara işaret koyanların en yakın zamanda yakalanacağını söylerken bu adımların Türkiye'yi parçalamak için atıldığını söyledi.

Türkiye'nin devlet olarak böyle bir sorunu olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bu kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde tüm güvenlik teşkilatlarımız çalışmaktadır. Bunlar yakalandığı zaman da hesabı sorulacaktır. Bu tarz projelerle insanlarımızın arasına nifak tohumu eklenmesine rıza göstermeyiz. Bunları Çorum'da Maraş'ta yaşadık. Bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız." uyarısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan Alevi ailenin oturduğu evin duvarına kırmızı boya ile "Defol Alevi" yazıları yazıldı. Kimliği belirsiz kişilerce yazılan yazının ardından aile polise haber verdi. 

Olay yerine gelen polis ekipleri yaptığı çalışmanın ardından yazıyı yazan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

Yorumlar