ALES sonuçları ne zaman çıklanacak?

19 Kasım tarihinde Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirilen ALES'e giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ALES sonuçları ne zaman çıklanacak?

SonHaberler | Haber Merkezi

Akademisyen olmak isteyenlerin girdiği sınavlardan biri olan ALES'e katılan adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanağını araştırmaya başladı.

Yüksek Lisans yapmak ve Akademisyen olmak isteyenler için atılacak ilk adımlar arasında yer alan ALES sınavına katılım sağlayan vatandaşlar, ÖSYM'nimn yapacağı değerlendirmenin ardından sonuçları öğrenebilecek. Peki, ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 19 Kasım tarihinde daha önceden belirlenmiş illerde gerçekleştirilen ALES sonuçları, ÖSYM'nin sonuç açıklama takviminde yer alan bilgilere göre 21 Aralık Perşembe günü öğrencilerin erişimine açılacak. Bu tarih takvimde yer alan resmi bilgi olduğu gibi, ÖSYM'nin yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilir.

ALES KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak şekilde değiştirildi.

Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

Yorumlar