ALES sınavı yapılacak mı iptal mi hafta sonu sınav var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladıktan sonra gözler hafta sonu yapılacak ALES sınavına çevrildi. ÖSYM'den beklenen açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM kararını verdi, sınavlar ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan yeni kısıtlama kararlarını açıkladı. 

Buna göre hafta sonu tamamen sokağa çıkma yasağı getirildi. Ancak yasağın ilan edildiği hafta sonu ALES sınavı var. 

Sınava girmeye hazırlanan onbinlerce öğrenci sosyal medya üzerinden yaşanan belirsizliği sorgulamaya başladı. 

Birçok öğrenci ne yapacağını bilemediğini belirterek yetkililerden gelecek açıklamayı beklediğini söylerken; bazı öğrenciler de sınavın iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal, kasap ve market gibi işletmeleri kısıtlama dışında bırakmıştı.

YÖKDİL SINAVI İPTAL Mİ?

Öte yandan bir sonraki hafta sonu yapılması beklenen YÖKDİL sınavı da aynı şekilde belirsizliğe düştü. Özellikle de her şehirde yapılamayan YÖKDİL için birçok öğrecninin şehir değiştirmesi gerekiyor. Bu nedenle sokağa çıkma yasağının olduğu bir dönemde YÖKDİL sınavına giriş de son derece zor olacak.

YÖKDİL sınavına giren öğrenciler de sınavın iptal edilmesini istiyor.

YKS VE KPSS İPTAL EDİLMİŞ MİYDİ?

Koronavirüs ile mücadelenin en yoğun yaşandığı dönemlerde yapılan sınavlar konu hakkında bize fikir verebilir. Bu döneme denk gelen iki sınav vardı. KPSS ve YKS sınavları. Her iki sınav da alınan terbirler kapsamında gününde yapılmıştı. Sınavların yapıldığı günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sınavlar bittikten sonra yasak sona ermişti.

ÖSYM'DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

ÖSYM, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarını erteledi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün açıklamaları şöyle: 

Değerli Adaylarımız, Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.

ALES İLE İLGİLİ SOSYAL MEDYADA YER ALAN YORUMLAR

Sınava girecek öğrenciler sınavın iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Ales ertelenmeli herkes şehir merkezinde yaşamıyor nasıl ulaşım sağlayacağız #ALESertelensin

 

Ales yaparlar diyenler siverek te sınav olmadığı için urfa merkeze gitmek zorundayız. Genel sokağa çıkma yasağı olduğu için otobüsler çalışmazsa sınava gidemeyeceğiz. Öğretmen maaşı da araba almaya yetmedi. Cuma dan urfa merkeze otele yerleşsek 3 gece konaklama parası

 

Hafta sonu ALES sınavı var . İnşallah ertelenir . Vaka almış başını gidiyor. Bı sınav için risk almayız inşallah ...

 

Bu pazar ALES, haftaya YOKDİL var. Ya online olsun ya da sınav merkezi sayısı yükseltilsin. Umarım bu konu gündeme gelir, en az 300-400 bin kişi girecek bu sınavlara..

 

@RTErdogan sayın Erdoğan, haftasonu sokağa çıkma yasağı var. ALES için şehir değiştirmem lazım ve bunu cumartesi yapmam lazım. Ilceden otobüs kalkmazsa nasıl gideceğim ben. Şu an büyük stres kaynağı yaratıyor bu durum benim için. Sorunumu nasıl çözebilirsiniz?
Ales ve yökdil ertelenmeli. Özellikle yökdil her şehirde olmuyor. Şehirlerarası yol yapmak zorundayız böyle bir dönmede. Hiç sağlıklı değil. Lütfen sesimizi duyun

 

 

Detaylar Geliyor...

CANLI YAYINDA DERS ANLATIYORDU HER ŞEY BİR ANDA OLDU

 

İŞTE KISITLAMALARIN DETAYLARI

 

Yorumlar