Alanya Kalesi'nde engellilere yönelik düzenleme

- Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Karabayram: - "Engelsiz vatandaşlarımız istedikleri gibi kalenin her noktasına gidip gezebilecek. Aileler, çocuk arabalarıyla burada dolaşabilecekler"

Google Haberlere Abone ol
Alanya Kalesi'nde engellilere yönelik düzenleme

ANTALYA (AA) - Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, engellilere yönelik Alanya Kalesi'nde yapılan düzenlemeyle herkesin burada rahatça dolaşabileceğini bildirdi.

Alanya Kalesi'nde incelemede bulunan Karabayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalede bugüne kadar birçok onarım yapıldığını söyledi.

Buranın Türkiye'de en iyi korunmuş kalelerden biri olduğuna işaret eden Karabayram, bir taraftan bilimsel kazılar yürütüldüğünü, bir taraftan da dünya miras yolculuğuna yönelik restorasyon ve belgeleme çalışmasının yapıldığını dile getirdi.

Kalede yürüme yollarının hayata geçirildiğine değinen Karabayram, şunları kaydetti:

"Engelsiz vatandaşlarımız istedikleri gibi kalenin her noktasına gidip gezebilecek. Aileler, çocuk arabalarıyla burada dolaşabilecekler. Bunun Türkiye'de ilk olduğunu düşünüyoruz. Onlar için yürüme güzergahları oluşturduk. Kalede 650 metrelik bir yürüme yolu yapıldı. Kazı, restorasyon ve iyileştirme çalışmaları bittiğinde çeşitli sergi mekanlarının açılmasını planlıyoruz. Kalenin en kısa sürede Dünya Miras Listesi'nde hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. 2018-2021'de tüm restorasyon çalışmalarının tamamlanmasını planlıyoruz."

Karabayram, çalışmalara destek veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na teşekkür etti.

Engelli Ali Topaç, engelliler düşünülerek yapılan düzenlemeden mutluluk duyduklarını, kaleyi rahatça dolaştıklarını söyledi.

Yorumlar