Alagöz Holding kimin? Alagöz Holding sahibi kimdir, nerelidir?

Alagöz Holding'in kimin ve sahibinin kim oludğu mesleği nedir gibi sorular Fenerbahçe ile yapılan sponsorluk anlaşması sonrasında sıklıkla sorulmaya başlandı. Taraflar arasında forma anlaşması imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Alagöz Holding kimin? Alagöz Holding sahibi kim?

Alagöz Holding kimin, sahibi kimdir soruları bu aralar merakla soruluyor. Fenerbahçe Basketbol takımının formasında artık sıklıkla görülmesi beklenen Alagöz Holdin kimin, sahibi Cantürk Alagöz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Fenerbahçe ile Alagöz Holding arasında yapılan sponsorluk anlaşması sonrasında şirketin kime ait olduğu merak konusu oldu. Bu nedenle birçok taraftar, Alagöz Holdin kimin, sahibi Cantürk Alagöz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, diye soruyor. 

ALAGÖZ HOLDİNG KİMİN?

Alagöz Holding, Türkiye merkezli bir şirket grubudur. Şirketler grubu, inşaat, gayrimenkul, enerji, turizm ve gıda sektörleri dahil olmak üzere birçok alanda faaliyet göstermektedir.

Alagöz Holding'in kökleri, 1950'li yıllara kadar uzanmaktadır. Şirket, başlangıçta inşaat sektöründe faaliyet gösteriyordu ve daha sonra diğer sektörlere de yayıldı. Günümüzde, Alagöz Holding bünyesinde birçok şirket bulunmaktadır ve bunların bazıları şunlardır:

  • Alagöz İnşaat: İnşaat sektöründe faaliyet gösteren şirket, özellikle konut, ticari ve endüstriyel projeler geliştirmektedir.
  • Alagöz Enerji: Enerji sektöründe faaliyet gösteren şirket, yenilenebilir enerji projeleri geliştirir.
  • Alagöz Gayrimenkul: Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirket, ticari ve konut projeleri geliştirir.
  • Alagöz Turizm: Turizm sektöründe faaliyet gösteren şirket, otel, tatil köyü ve diğer turistik tesisler işletir.
  • Alagöz Gıda: Gıda sektöründe faaliyet gösteren şirket, farklı ürünlerin imalatı ve dağıtımı yapar.

Alagöz Holding, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biridir ve faaliyet gösterdiği sektörlerde önemli projeler gerçekleştirmiştir.

 

Alagöz Holdin kimin, sahibi kimdir?
Alagöz Holding kimin?

 

Alagöz Holding'in gündeme gelmesi dediğimiz gibi sponsorluk anlaşmasının yapılmasıyla oldu.

Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Kulübümüz ile Alagöz Holding arasında yapılan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın forma sırt sponsorluğu anlaşmasının imza töreni 21 Eylül Salı günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenecektir.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ile Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz’ün katılımıyla düzenlenecek imza töreni saat 12.00’da basına açık olarak gerçekleştirilecektir.

ALZGÖZ HOLDİNG SAHİBİ CANTÜRK ALAGÖZ KİMDİR?

Alagöz Holding'in sahibi Cantürk Alagöz, 1969 yılında Iğdır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu il olan Iğdır’da tamamlayan Cantürk Alagöz, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun oldu. Cantürk Alagöz, yüksek lisansını ise Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nde 1995’te tamamladı.

Alagöz Holding kimin,  sahibi Cantürk Alagöz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Alagöz Holding'in sahibi Cantürk Alagöz

 

1996 yılında özel bir şirkette iş hayatına başlayan Cantürk Alagöz, Türkiye’nin ve bölge ülkelerin analitik cihaz yedek parça, sarf malzeme ve teknik servis desteğine olan ihtiyacını karşılayan Redokslab firmasına 2004 yılında ortak oldu. Redokslab’da edindiği tecrübelerini başka sektörlerde kullanan Cantürk Alagöz, 1973’ten beri Türkiye’nin aşı ihtiyacını karşılayan Keymen İlaç’ı 2016 yılında satın aldı.

Keymen İlaç, Covid-19 ile mücadelede Türkiye’ye Sinovac’ı ilk kez getirerek sektörde bir ilke imza attı. Ayrıca Keymen İlaç, Covid-19’la mücadelede faz 3 klinik çalışmalarını gerçekleştirerek Türkiye ve dünyanın aşı ihtiyacını karşılamaktadır.

Cantürk Alagöz, Redoks, Keymen İlaç’ın yanı sıra Can Çevre ve Enerji, Nil Çevre ve Enerji, Alagöz Maden ve Alagöz Kimya firmalarını kurarak, Alagöz Holding çatısı altında topladı. Birçok sosyal sorumluluk projesi ve spor branşlarına verdiği desteklerle bilinen Cantürk Alagöz, Nisan 2021’den bu yana Alagöz Holding Iğdırspor Başkanlığı’nı üstlenmektedir.

İş hayatında birçok uluslararası ödüle layık görülen Cantürk Alagöz, evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca Cantürk Alagöz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Cantürk Alagöz ve Alagöz Holding'in aldığı ödüller:

- Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü (2016)

- Thermo Scientific tarafından verilen İNNOVATİON Ödülü (2011)

- Thermo Scientific Best Commitent Ödülü (2009)


 

Yorumlar