Akupunktur nedir, nasıl uygulanır, faydalı mı?

Akupunktur Çin'de uygulamayı başlanan ve buradan tüm dünyaya yayılan bir alternatif tıp yöntemidir. Genellikle kronik ağrıların tedavisinde uygulanan akupunktur nedir, zararları var mı, nasıl uygulanır gibi merak edilen sorular hakkında detaylar

Google Haberlere Abone ol
Akupunktur nedir, nasıl uygulanır, faydalı mı?

Akupunktur Uzak Doğu'dan dünyaya yayılmış bri alternatif tıp uygulamasıdır. Çin'de başlayıp tüm dünyada uygulaması süren akupunktur tedavisi vücuttaki özel bölgelere iğne batırarak yapılan bir uygulamadır. Ucu ince iğneler yardımı ile yapılan uygulama tamamen acısız bir uygulamadır.

Akupunktur, özellikle vücutta şikayet edilen ağrıların tedavisi için kullanılır. Bunun yanı sıra bir çok hastalığa da iyi geldiği bilinmektedir.

Akupunktur ile vücuttaki özel bölgeler ince uçlu iğneler ile uyarılır. Tek seansta 10 ila 20 adet iğne kullanılmaktadır. Özel eğitim almış kişilerce yapılan akupunktur tedavisi ile vücudun belli bölgelerine, batırılan iğneler vasıtasıyla hafif elektrik sinyalleri gönderilir. Böylece vücuttaki enerji uyarılarak açığa çıkar.

Akupunktur'un vücuttaki dengeyi sağlayarak yaşam kalitesini arttırdığı söylenmektedir. Akupunktur uzmanları, qi ya da chia adı verdikleri akıın vücuttaki belli noktalarda bulunan meridyenler sayesinde tüm bedene aktığı görüşünde.

akapunktur nedir, faydaları

Vücutta bulunan 14 temel enerji kanalı meridyeni ve akupunktur tedavisinin uygulandığı yüzlerce nokta mevcut.

Eller, kollar, ayaklar, baş, sırtta olmak üzere 360 adet akapunktur noktası bulunmakta. Bu bölgelere uygulanan ince uçlu iğneler yardımı ile chi akışı sağlanarak vücut enerjisi dengeleniyor.

Vücutta Bulunan Akupunktur Meridyenleri:

Akciğer
Kalın Bağısak
Mide
Dalak
Kalp
İnce Bağırsak
Mesane
Böbrek
Karaciğer

Akupunktur ne için uygulanır?

Kronik ağrılar; baş ağrısı, bel ağrısı, boyun ağrısı, diz ağrısı gibi. Alerji, sindirim sorunları ve depresyon sorunu gibi sorunları gidermek için uygulanır.

Akupunkturun zararı var mı?

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne göre uzman kişilerce uygulanan akapunktur tedavisinin hiç bir yan etkisi ve zararı yoktur. Özellikle kullanılan iğnelerin steril olmasına dikkat etmekte fayda var. Steril olmayan malzemeler ile yapılan her uygulamanın ciddi yan etkileri olabilmekte.

Sonuç olarak, akupunktur, kronik ağrılar için oldukça etkili bir yöntem.

Yorumlar