Aktif rasyosu ne demek anlamı nedir?

Aktif Rasyosu ile ilgili BDDK'dan gelen son dakika kararıyla birlikte bu kavramın ne olduğu merak edilir oldu?

Google Haberlere Abone ol
İlk reform BDDK'dan geldi

Aktif rasyosu ne demek kelime anlamı nedir, bankacılıkta nasıl bir işlem için kullanılan bir terimdir? BDDK, Aktif Radyosu hesaplanmasına son verirken, buna ilişkin tüm kararların 31 Aralık itibarıyla yürürlükten kaldırılacağını bildirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Ekim'den itibaren aktif rasyosunun aylık ortalamasının, mevduat bankaları için yüzde 90’ın, katılım bankaları için yüzde 70’in altına düşmemesine karar verilmişti. 

Şimdi yapılan açıklamada ise Aktif Rasyosu'nun (AR) normalleşme adımları çerçevesinde yürürlükten kaldırılmasına karar verildi.

Bu nedenle aktif rasyosu ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Aktif Rasyosu'nun (AR) normalleşme adımları çerçevesinde yürürlükten kaldırılmasına karar verildi. Aktif rasyosu ismi verilen bir denkleme göre bankaların belli oranlarda kredi vermesi, menkul kıymet alması veya TCMB ile swap (takas) yapmaları isteniyor.

Aktif rasyosu ismi verilen bir denkleme göre bankaların belli oranlarda kredi vermesi, menkul kıymet alması veya TCMB ile swap (takas) yapmaları isteniyor. Bankalar, topladıkları mevduat ile bu kaynağı değerlendirdikleri krediler, menkul kıymetler ve swap işlemleri arasında bu formüle göre bir denge kurmak zorundalar.

GARİBAN TÜRK İŞÇİLERİNE ETMEDİĞİNİ BIRAKMADI

 

Yorumlar