Akşener katılacak, Kılıçdaroğlu katılmayacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'de yapılacak 15 Temmuz şehitlerini anma törenlerine katılmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortağı Akşener ise törenlere katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Akşener katılacak, Kılıçdaroğlu katılmayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Meclis'teki 15 Temmuz törenine katılıp katılmayacağı sorusuna "Hayır hayır. O gün Meclis'te kim varsa, kim gelip direndiyse onlara asıl söz verilmeliydi. Bizim 15 arkadaşımız o gün buradaydı" cevabını verdi.

Öte yandan TBMM'deki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop katılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak anma töreni kapsamında 15 Temmuz 2016 gecesi, Meclis bahçesindeki bombanın düştüğü alana karanfil bırakılacak.

Demokrasi nöbetçileri, Mecliste 15 Temmuz gecesi saat 02.32'de bombalanan alana çelenk bırakacak. Mecliste, 30 kişiyle Kur'an-ı Kerim hatmi yapılacak ve hatim duası okunacak. Gençlik ve Spor Bakanlığınca dağıtılan Kalkışma isimli kitabın toplu okuma etkinliğinin yapılacak. Meclis'teki anma törenleri, TBMM Camisi'nde sabah namazının kılınması ve şehitler için duaların okunmasıyla sona erecek.

TÜM VEKİLLER TEST YAPTIRACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı 15 Temmuz töreni öncesinde, Meclis'te Kovid-19 alarmı verildi. Törene katılacak tüm vekillerden bugün Kovid-19 testi yaptırmaları istendi. Kılıçdaroğlu'nun aksine İYİ Parti lideri Meral Akşener'in törene katılacağı ve test yaptırdığı öğrenildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİM LİSTESİ

 

 

Yorumlar