AKSA Jeneratör Afrika’da Gücünü Artıyor

Dünyanın ilk 5 jeneratör üreticisinden biri olan ve 3 kıtada gerçekleştirdiği üretimle 160 ülkeye ihracat gerçekleştiren AKSA Jeneratör, Afrika kıtasının en büyük enerji fuarı olan Power & Electricity World Africa 2017’de yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
AKSA Jeneratör Afrika’da Gücünü Artıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

İstanbul, Çin ve Amerika’daki üretim tesisleriyle Türkiye’nin lider jeneratör markası olan Aksa Jeneratör, farklı coğrafyalarda katıldığı fuarlar ile sektördeki gücünü tüm dünyaya gösteriyor. Aksa Jeneratör son olarak 28-29 Mart tarihleri arasında düzenlenen, Afrika’nın en büyük enerji fuarı Power & Electricity World Africa 2017’de standıyla yer aldı. 300’e yakın enerji firmasını buluşturan fuarda, enerji verimliliğinden güneş enerjisine, birçok konuda seminerler düzenlendi. Alanında uzman 300 kişinin konuşmacı olarak yer aldığı fuara 7000’e yakın kişi katıldı. Son yıllarda Afrika yatırımları ile öne çıkan Aksa standı da fuarda yoğun ilgi gördü.

Yüzde 100 müşteri memnuniyeti ilkesiyle sürekli gelişmeye odaklandıklarını belirten Aksa Jeneratör Ceo’su Alper Peker,“Üç kıtada üretim yapan, üretiminin yüzde 50’sinden fazlasını da 160 ülkeye ihraç eden global bir firmayız. Hedef pazarlarımızdan biri olan Afrika’daki çalışmalarımızı Güney Afrika Cumhuriyeti’nde de sürdürüyoruz. Bu amaçla, Asya, Amerika, Afrika ve Avrupa’da yer alan ofislerimize Aksa Güney Afrika’yı da ekleyerek 14 ofise ulaştık. Afrika’da artan enerji ihtiyacı ve altyapı çalışmaları nedeniyle, küresel sektörde ilk 5’te yer alan Aksa’nın Afrika coğrafyasında da kalitesiyle yer almasını çok önemsiyoruz. Power & Electricity World gibi dünyanın önemli enerji oyuncularını bir araya getiren bu önemli organizasyonda yer almak, bizim de Afrika’daki varlığımızı sağlamlaştırmak adına büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

1968 yılında Ali Metin Kazancı’nın kurduğu elektrikli motor fabrikasıyla üretim yolculuğuna başlayan AKSA, 1984 yılında ilk jeneratörünü üretti ve kısa zamanda elektrik enerjisi temini için makine ve donanım üretimi konusunda uzmanlaşarak, dünyadaki sayılı jeneratör üreticilerinden biri oldu. 1994 yılında Aksa topluluğunun Kazancı Holding adı altında birleşmesi ve yeni organizasyonu ile Aksa Jeneratör bugünkü yapısına ulaştı. Uzun yıllardır Türkiye jeneratör pazarının lideri olan Aksa, 3 kıtada üretim ile 160 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Üretiminin %50’den fazlasını ihraç eden Aksa Jeneratör; İstanbul dışında Çin’de ve Amerika’da bulunan üretim tesisleriyle, Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’da bulunan 14 ofisi ile küresel sektörde ilk 5 firma arasındadır. Doğal gazlı jeneratörlerin dünyadaki ilk üreticilerinden biri olan Aksa Jeneratör senkron jeneratör projelerinde tartışmasız üstünlüğünü korurken, Ar-Ge yatırımları ile daha düşük yakıt sarfiyatlı, daha düşük ses seviyeli ve çevre dostu jeneratörler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar