AKPM Türkiye'yi terör örgütlerine tercih etti

Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında yürüttüğü mücadelelerden rahatsız olan Avrupalı kurumlar arasında yer alan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, bugün yaptığı oylamada Türkiye'yi siyasi denetim altına almaya karar verdi. Türkiye 2004 yılında siyasi denetim sürecinden çıkarılmıştı. AKPM'nin aldığı kararla denetim sürecinden çıkarıldıktan sonra yeniden denetime alınan ilk ülke oldu.

Google Haberlere Abone ol
AKPM Türkiye'yi terör örgütlerine tercih etti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'nin özellikle 15 Temmuz'dan sonra terör örgütlerine karşı aldığı önlemler ve yürüttüğü mücadeleden rahatsız olduğunu açıkça beyan eden Avrupa Birliği bugün aldığı yeni bir kararla tavrını terör örgütlerinden yana belirledi. 2004 yılında siyasi denetim sürecinden çıkarılarak müzakerelerin başlamasına yol veren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, bugün verdiği yeni bir kararla Türkiye'yi yeniden siyasi denetim sürecine aldı. 

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” konulu oturumda, Türkiye ile ilgili son dönemde ortaya atılan iddialar değerlendirildi ve Türkiye'nin 2004'te çıktığı denetim sürecine yeniden alınmasıyla ilgili tasarı oylandı.

AKPM, Türkiye'yi siyasi denetim altına alma kararı verdi. AKPM, 45'e karşı 113 oyla Türkiye'yi siyasi denetime aldı. Strazburg'da başlayan AKPM 2017 Bahar Dönemi Genel Kurulu'nda bugün, Türkiye'de demokratik kurumların işleyişiyle ilgili hazırlanan rapor üyeler tarafından değerlendirildi.

AKPM Türkiye raportörleri Estonyalı Marianne Mikko ve Norveçli Ingebjorg Godskesen tarafından hazırlanan belge ve oturum sonunda oylanacak karar tasarısı dün toplanan denetim komitesinde ele alındı. Türkiye'de özellikle FETÖ'nün darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL uygulaması bünyesinde alınan karar ve uygulamaların eleştirildiği raporda, demokratik kurumların işleyişinin bozulduğu iddia ediliyor.

Raporun görüşülmesinden sonra oylanacak karar tasarısında ise Türkiye'ye 35 maddeden oluşan tavsiyelerde bulunuluyor ve AKPM ile Türkiye arasındaki iş birliğinin devam etmesi için bu tavsiyelerin yerine getirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yorumlar

cem bizde tuvaleti akpm ye tercih edelim