Akıncı Üssü görüntüleriyle ilgili yeni iddialar

Akıncı Üssü'nde 15-16 Temmuz günlerinde kaydedilen ve yeni ortaya çıkan görüntüler farklı bir tartışmayı daha başlattı. İddiaya göre henüz ortaya çıkmayan çok tartışılacak beş altı görüntü daha var. O görüntülerden birinde ise Hava Kuvvetleri Komutanı Abdin Ünal ile FETÖ'nün askeri bir numarası Akın Öztürk'ün salonda kol kola yürüdüğü görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Akıncı Üssü görüntüleriyle ilgili yeni iddialar

Sonhaberler | Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girşiminin merkez üssü olarak bilinen Akıncı Üssü'nde o gece ve diğer gün yaşananlarla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İddiaya göre henüz ortaya çıkmamış ve çok tartışılacak yeni görüntüler de var. Henüz ortaya çıkmayan görüntülerde, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abdin Ünal'ın Akın Öztürk ile kol kola girdiği anların da yer aldığı ileri sürülüyor. Abdulkadir Selvi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile dönemin Genelkurmay 2. Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in darbeci askerler tarafından Akıncı Üssü'ne getirilişlerine dair görüntülerin tek olmadıklarını ifade etti. Selvi "Abidin Paşa'nın görüntülerini aktarırken; kelepçelenmedi, gözü kapatılıp başına bandana geçirilmedi diye darbecilerle işbirliği yaptı gibi bir imada bulunmak istemiyorum. Sadece başka görüntüler olduğunu paylaşmak istedim." diye yazdı

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle: "Bu görüntüler şimdi neden ortaya çıktı, zamanlamasının özel bir anlamı var mı tartışmasına girmeyeceğim ama tek görüntü bunlar değil. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal'ın görüntüleri de var."

"…Abidin Paşa, düğünde bulunduğu sırada derdest edilip Ankara'ya getirildiği için Akıncı Üssü'nde takım elbise ve kravatlı görüntüsüyle yer alıyor. 15-16 Temmuz tarihlerinde tam 6 görüntüsü var. 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz'da Akıncı Üssü'nden kurtarıldığı ana kadar koridorda kamera açısının kaydedebildiği alan içerisinde bir yere gidip geliyor. Burası insani ihtiyaçlarını giderdiği bir yer mi, yoksa orada bir yere gidip birileriyle bir görüşmesi mi oluyor, o belli değil. Ancak geceki görüntüler birkaç dakika içinde gidiş-geliş görüntüsü olduğu için daha çok lavabo-tuvalet ihtiyacını gidermek olarak değerlendiriliyor. Her görüntü de aynı değil. İlk başlarda arkasında iki sıralı silahlı askerler eşliğinde getirilip götürülüyor Abidin Paşa. Ancak üç görüntüden sonra arkasındaki silahlı asker sayısı azalıyor. Son görüntüde silahlı asker yok. Belli ki darbeciler kaybettiklerini anlayıp silahlı askerleri çekmişler."

"Altı görüntüden farklı bir görüntü daha var. O da darbenin en üst rütbeli isimlerinden olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'le birlikte olanı. Akın Öztürk'ün üzerinde, yakalandığı andaki tişörtü yok. Tam aksine Hava Kuvvetleri'nin resmi üniforması var. Abidin Ünal ise sivil giyimli. Akın Öztürk, koridorda koluna girdiği Abidin Ünal'la bir şeyler konuşuyor. Yüzünde de darbe gecesinin gerginliği yok. Koridorda yürürken Akın Öztürk'ün bir espri yaptığı anlaşılıyor. Çünkü yüzüne bir tebessüm yayılıyor.

Abidin Paşa'nın görüntülerini aktarırken; kelepçelenmedi, gözü kapatılıp başına bandana geçirilmedi diye darbecilerle işbirliği yaptı gibi bir imada bulunmak istemiyorum. Sadece başka görüntüler olduğunu paylaşmak istedim."

Yorumlar