Akıllı telefonlar Covit-19 testi yapabilecek

Fransız Sanofi ilaç şirketi, akıllı telefonlar üzerinden Covit-19 testi yapabilmeyi mümkün hale getirecek bir çalışma içinde. Firma yıl sonunda çalışmanın tamamlanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Akıllı telefonlar Covit-19 testi yapabilecek

Fransız ilaç şirketi Sanofi, akıllı telefon üzerinden Covit-19 testi yapabilmeyi mümkün hale getirecek bir çalışma yaptığını duyurdu. ABD'li Luminostics şirketi ile ortak bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Sanofi ilaç firması 2020 sonunda akıllı test kitinin tamamlanmış olacağını söyledi.

Fransız ve ABD ortaklı olarak yürütülen çalışma tamamlandığında, İOS ve Android işletim sistemli telefonlardan Covit-19 testi yapılabilecek.

AKILLI TELEFON UYUMLU KİT

ABD'li Luminostics şirketi daha önce virüs, protein ve hormonların ölçülmesi gibi işlemleri akıllı telefonlar üzerinden yapabilecek kit üretmişti. Şimdi bu çalışmayı Covit-19 için geliştiriyorlar. Sanfoni firması ile birlikte yaptıkları çalışma sonucunda, koronavirüs ölçümü için üzerinde mukus numunesi konulabilecek çubuk yardımı ile test kiti telefon ile bağlanabilecek böylece eğer mukus örneğinde virüs tespiti olursa akıllı telefonun kamerası kitten gelen sinyalleri algılayarak işleyip sonucu verecek.

Geliştirilen bu uygulama sayesinde sağlık çalışanlarının virüs taşıyıcıları ile teması azaltılmış olacak.

Testin onay alması durumunda tüm dünyaya ulaştırılması planlanıyor.

Yorumlar