Akdağ, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Ay'ı kabul etti

- Sağlık Bakanı Akdağ: - "Yeni hastanelerin fiziki koşulları, engellilerin rahatlıkla hizmet alabileceği şekilde dizayn edildi. Bu alanda yaşanan sıkıntılar asgariye inecek. Bunun yanı sıra bazı hastanelerimizde işaret dili çalışmalarını yaygınlaştıracağız"

Google Haberlere Abone ol
Akdağ, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Ay'ı kabul etti

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni hastanelerin fiziki koşullarının engellilerin rahatlıkla hizmet alabileceği şekilde dizayn edildiğini belirterek, bazı hastanelerde işaret dili çalışmalarını yaygınlaştıracaklarını bildirdi.

Bakan Akdağ, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Kabulde, işitme engellilerin karşılaştıkları sorunları dinleyen Akdağ, bakanlık olarak işitme engelliler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akdağ, AK Parti hükümetleri olarak, son 15 yılda işitme engelliler ve diğer engelliler için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ancak yapılması gereken daha çok şey olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak sağlık hizmetlerine erişim konusunda vatandaşın önündeki engelleri kaldırdıklarını vurgulayan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz iktidara geldiğimizde hastaneler parça parça idi. SSK hastaneleri, devlet hastaneleri, kurum hastaneleri, üniversite hastaneleri… Vatandaşlarımız da sosyal güvencesi nispetinde bu hizmetlerden yararlanmaya çalışıyordu. Hastaneye, doktora erişim tam bir çileydi. Hadi erişti, muayenesini oldu diyelim bu kez de tetkikler için aylarca beklemek zorundaydı. Bunları da tamamladı diyelim, ilaç sorunu karşısına çıkıyordu. Özellikle SSK'lı ve Yeşil Kartlı vatandaşlarımızın doktorun yazdığı ilacı alması mucize gibi bir şeydi. Çok şükür AK Parti hükümetleri olarak bunların üstesinden gelmeyi başardık. Vatandaşlarımız, artık hak ettiği kaliteli sağlık hizmetlerine istedikleri zaman ulaşabiliyor."

- "Engelli bireyler için her türlü kolaylık sağlanacak"

Engellilerin sağlık sektöründe sıkıntı yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Akdağ, yeni yapılan hastanelerde engelli bireyler için her türlü kolaylığın sağlanacağını belirtti.

Yeni hastanelerin fiziki koşullarının engellilerin rahatlıkla hizmet alabileceği şekilde dizayn edildiğini ifade eden Akdağ, "Bu alanda yaşanan sıkıntılar asgariye inecek. Bunun yanı sıra bazı hastanelerimizde işaret dili çalışmalarını yaygınlaştıracağız." dedi.

İşitme Engelliler Federasyon Başkanı Ay da görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirterek, Sağlık Bakanı Akdağ'a teşekkür etti.

Yorumlar