Akbil kişiselleştirme İstanbulkart ücretsiz ulaşım için hazırlama nasıl olacak?

Akbil kişiselleştirme İstanbulkart ücretsiz ulaşım için hazırlama nasıl olacak?

Google Haberlere Abone ol
Akbil kişiselleştirme İstanbulkart ücretsiz ulaşım

Akbil kişiselleştirme İstanbulkart ücretsiz ulaşım için hazırlama nasıl olacak?

Akbil veya İstanulkart'ı tatil günlerinde uygulanan "ücretsiz toplu ulaşım"dan faydalanabilmek için almak şart.

Eskiden resmi tatil günlerinde toplu ulaşımdan herkes ücretsiz bir şekilde faydalanırken şimdi sadece belli şartları taşıyanlar faydalanabiliyor.

Şu anda resmi tatil günlerindeki ücretsiz toplu ulaşımdan sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart veya akbil kullananlar faydalanabilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen açıklamaya göre özel günlerde ücretsiz toplu taşımadan yalnızca 'kişiselleştirilmiş İstanbulkart' sahibi olanların faydalanabilecek.

Buna ek olarak 31 Aralık’ta tüm anonim kartların kullanımının sonlanacağını duyuruldu.

AKBİL KİŞİSELLEŞTİRME İSTANBULKART ÜCRETSİZ ULAŞIM

İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden yapılabilen kişiselleştirmelerde son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Özel günlerde geçerli olacak ücretsizi ulaşım hakkından faydalanmak için bu tarihe kadar İstanbulkart kişiselleştirme işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NASIL, NEREDEN YAPILIR?

İstanbulkartlarını kişiselleştirmek isteyenler, İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden ya da kişiselleştirme.istanbulkart.istanbul adresinden kayıtlarını gerçekleştirebiliyor.

Kişiselleştirme yapmak içim uygulamaya giriş yapın ve ana sayfadan “Kart ekle” alanındaki yönlendirmeleri takip edilerek tanımlama işlemini tamamlayın.

Diğer bir yol ise www.bireysel.istanbulkart.istanbul veya www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgiler doldurularak kartlar kişiselleştirilebilir.

İstanbulkart mobil uygulamasından ya da 153’ü arayarak da İstanbulkart kişiselleştirme işlemini yapabilirsiniz.

29 Ekim 2022’den itibaren özel günlerde geçerli olan İstanbulkart ücretsiz geçiş hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri faydalanabilecek. 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra İstanbulkart satın alıp kişiselleştirildiğinde ise ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 TL iade ediliyor.


 

Yorumlar