Akbank'ta son durum: Sorun hala giderilmedi mi?

Akbank son durum: Akbank battı mı, iflas mı etti? Sorun giderildi mi? Akbank neden çalışmıyor, çöktü mü, teknik arıza mı var son durum konusunda müşterilerin meraklı bekleyişleri sürüyor. Türkiye'nin en büyük bankalarından birinde yaşanan olay şaşkınlıkla karşılanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Akbank'taki sorun iki gün sonra çözüldü

Akbank son durum: Akbank battı mı, iflas mı etti? Sorun giderildi mi? Akbank neden çalışmıyor, çöktü mü, teknik arıza mı var son durum nedir? İki günü aşkındır çözülemeyen teknik sorun binlerce müşterisini mağdur etti. Birçok müşterisi Akbank son durum: Akbank battı mı, iflas mı etti? Sorun giderildi mi? şeklinde soruyor. Peki, son durum nedir?

Akbank'ta dün başlayan işlem yapamama sorunu hala devam ediyor. Sorunun giderilmemesi vatandaşları mağdur ederken, bankadan borç ödemeleriyle alakalı açıklama geldi. 

Akbank son durum: Akbank battı mı, iflas mı etti? Sorun giderildi mi?
Akbank son durum

 

Akbank tarafından yapılan açıklama şöyle:

"06.07.2021 tarihinde başlayan ve devam eden bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler ile ilgili olarak;

Ekstre ödemesi 06.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından bir gün ötelenmiştir.

Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.

Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.

Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Gelişmelere paralel olarak ilave önlemler alınacaktır."

İKİNCİ AÇIKLAMA

Öte yandan Akbank resmi Twitter hesabından "Kamuoyunun dikkatine" başlıklı bir açıklama yayınlandı. Sitedeki ifadelerin tekrarlandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:" 06.07.2021 tarihinde başlayan ve bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler sürmektedir. Müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarımız bu sorundan etkilenmektedir. ilgili birimlerimiz ve teknoloji iş ortaklarımız çözüm için çalışmalarına devam etmektedir.

Durumun siber saldırıdan kaynaklandığına dair internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamız ve müşterilerimizin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır, sorunun giderilmesini takiben işlemlerimiz devam edecektir.

Müşterilerimiz, bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com'dan ulaşabilirler. Bu süre zarfında hizmetlerimizde yaşanan aksaklıklar için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz. "

 SON DURUM NEDİR?

Bankanın normal internet sitesi açık ancak bireysel veya kurumsal müşteri panelinden işlem yapmak mümkün değil. Teknik sorun olduğu belirtilen açıklamalarda sorunun ne zaman çözüleceği konusunda net bir açıklama yapılmadı. 

 YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Bankadan yapılan yeni açıklamada, "Hizmetlerimizdeki kesintileri gidermek için yoğun çalışmalarımızı teknoloji iş ortaklarımızla beraber aralıksız sürdürüyoruz. Sistemlerimizi önümüzdeki saatlerde kademeli olarak devreye almayı hedefliyoruz. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Süreçten etkilenen başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızdan özür dileriz." dedi.

Bankadan daha önce yapılan açıklamada ise "6 Temmuz'da başlayan ve bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler sürmektedir. Müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarımız bu sorundan etkilenmektedir. İlgili birimlerimiz ve teknoloji iş ortaklarımız çözüm için çalışmalarına devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Durumun siber saldırıdan kaynaklandığına dair internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bankamız ve müşterilerimizin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır, sorunun giderilmesini takiben işlemlerimiz devam edecektir. Müşterilerimiz, bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com'dan ulaşılabilirler. Bu süre zarfında hizmetlerimizde yaşanan aksaklıklar için özür diliyoruz."

ÇARŞAMBA AKŞAM 20.00 SON AÇIKLAMA

Akbank'taki sorun kısmen çözüldü. Konuyla ilgili Akbank'tan gelen açıklamada ATM ve kartlı işlemlerdeki sorunun giderildiği belirtildi. 

PERŞEMBE GÜNÜ İTİBARİYLE SORUN ÇÖZÜLDÜ, BANKA KENDİNİ AFFETTİRECEK

2 gün boyunca yaşanan sistem sıkıntısı nedeniyle hizmet veremeyen Akbank'ta tüm kanallar bu sabah itibarıyla yeniden hizmete açıldı. Bankanın resmi Twitter hesabından yapılan yeni paylaşımda ise tüm şubelerin 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde, öğle saatleri de dahil olmak üzere 09.00-19.00 arasında kesintisiz hizmet vereceği aktarıldı.
Türkiye'nin bankacılık devlerinden Akbank'ta 2 gündür devam eden sistem sorunu binlerce müşteriyi mağdur ederken, hiçbir şekilde hizmet alamayan müşterilerin sosyal medya üzerinden gösterdikleri tepki de oldukça sert olmuştu.

Anabilgisayardaki teknik arızadan kaynaklanan sorun bu sabah itibarıyla çözülürken, bankada internet ve mobilin devreye girmesiyle tüm kanallar yeniden hizmete açıldı. Akbank'tan gece saatlerinde yapılan paylaşımda, kanalların titizlikle yakından izlenmeye devam edildiği ifade edildi.

Bu sabah itibarıyla Akbank'tan yapılan yeni açıklama ise tüm şubelerin 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde müşterilere öğle saatleri de dahil olmak üzere 09.00-19.00 arasında kesintisiz hizmet vereceği aktarıldı. Açıklama şu şekilde;

Akbank, internet sitesine giren müşterilerine yönelik de bir bilgilendirme yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Ekstre ödemesi 06.07.2021 veya 07.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından 08.07.2021 tarihine ötelenecektir.

Kredi taksit tarihi 06/07/2021 - 07/07/2021 olan bireysel kredilerde ödeme yapılamaması sebebiyle ilgili günler için işleyen gecikme faizi iade edilecektir.

Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 - 07.07.2021 olan ticari krediler için ilgili günlerde faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.

Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.

Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

12.07.2021 tarihine kadar tüm diğer banka ATM'lerinden Akbank Kart ile yapılacak para çekme ve yatırma, kredi kartı borç ödeme ve görüntüleme işlemlerinden diğer bankalar tarafından alınan ücretler iade edilecektir.

Akbank'ta 8 Ekim 2022 tarihinde tekrar sorun yaşandı. 

Bankanın kredi kartlarında limitle ilgili bazı hatalar veriliyordu.

Banka gün sonunda yaptığı açıklamada sorunun giderilmeye başlandığını açıkladı. 

İşte o açıklama:

 


 

Yorumlar

Adil Gürsoy Bu arıza ne kadar sürecek lütfen bilgi veriniz
Bülent şuan ben bugün çok magdur oldum