Akaryakıt fiyatları iki yukarı bir aşağı

Akaryakıt fiyatlarına bir hafta içinde iki kez zam ve indirim geldi. Ancak yapılan zammın yarısı kadar indirim yapılması ise dikkatlerden kaçmadı. Brent petrol fiyatları yükseldiğinde yapılan zamlar, petrol düştüğünde ise aynı şekilde indirim olarak fiyatlara yansımıyor.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt fiyatları iki yukarı bir aşağı

Akaryakıt fiyatlarına, küresel petrol fiyatları bahanesiyle yapılan zamlar. aynı şekilde petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle indirim olarak yansıtılmıyor. Örneğin, petrol fiyatları 1 lira arttığında akaryakıta gelen zam da 1 lira oluyor. Petrol fiyatları 1 lira düştüğünde ise akaryakıt fiyatları 0,5 lira indiriliyor. En son hatfa başında motorine gelen 1 lira 25 kuruş zam bunun son örneği oldu. 

Brent petroldeki dalgalanmalar hafta başından itibaren hem benzine hem de motorine yansıdı. Benzine 1 lira 25 kuruş zam gelirken motorine ise 83 kuruşluk bir zam geldi. Hafta başından itibaren akaryakıta gelen zamların aksine bu gece motorin ve benzinde indirime gidilecek. Hem benzin hem de motorinin litre fiyatında bu gece 61 kuruş indirim gerçekleşecek.

Brent petrol fiyatlarında inişli çıkışlı seviyeler devam ederken, benzin ve motorin fiyatlarına da bu durum yansıyor. Akaryakıt fiyatları bir indirim bir zam şeklinde seyir gösterirken önceki gece benzin fiyatları tabelada yenilendi. Motorin grubuna da bu gece yarısı zam geldi. Benzine son olarak 1 lira 25 kuruş zam gelirken, motorine ise 83 kuruşluk bir zam yapıldı.

MOTORİNE VE BENZİNE İNDİRİM

Akaryakıt sektörü kaynaklarından alınan bilgiye göre; bu gece benzin ve motorinde indirime gidilecek.

Hem benzin hem de motorinin litre fiyatında bu gece 61 kuruş indirim yapıldı.

İndirimle birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 21,10 TL’ye, Ankara’da 21,33 TL’ye, İzmir’de 21,26 TL’ye geriledi.

Motorinin litre fiyatı da bu geceki indirimle birlikte yaklaşık olarak İstanbul’da 23,42 TL’ye, Ankara’da 23,68 TL’ye, İzmir’de 23,74 TL’ye geriledi.


 

Yorumlar