Akar: Sahada yenilenler çaresizlik içinde

Katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Sahada yenilenler çaresizlik içinde. Yalanla, iftirayla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mehmetçiğin başarısı altında ezildiler." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Akar: Sahada yenilenler çaresizlik içinde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, NATO'nun Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlı olduğunu ve Türkiye'nin NATO bağlamında sorgulanmasının anlamsız olduğunu söyledi. "NATO ortamında ülkemizin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı." diyen Akar, Türkiye'nin güney sınırlarının NATO'nun da güney sınırları anlamına geldiğini dolayısıyla güney sınırların korurken bunun NATO ve Avrupa'nın da güvenliği anlamına geldiğini söyledi. 

NATO'daki isteklerimiz, milli menfaatlerimizle ilgili şeyler. Bu aşırı olmayan, makul isteklerimizden geri dönmek söz konusu değil.

YPG'NİN PKK'DAN FARKI YOKTUR

Terör örgütü YPG'nin PKK'dan hiçbir farkı olmadığını söyleyen Akar, "Bundan vazgeçmemiz söz konusu değildir. YPG teröristtir, bütün dünya bunu böyle bilecek." dedi.

YUNANİSTAN İLE VARILAN MUTABAKAT

Türkiye ve Libya arasında varılan mutabakatın ardından Yunanistan'ın Libya'nın Atina Büyükelçisi'nin sınır dışı etmesini değerlendiren Akar, "Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek." dedi. Libya Mutabakatının Türkiye'nin hiçbir komşusuna karşı değil olmadığını söyleyen Akar, "İki egemen ülke Libya ve Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin kollanması için yapılmıştır." dedi. Akar, "Bu konuda sükunet, sabır, akıl ve mantıkla olaylara yaklaşmayı, uluslararası hukuka uygunluğu tavsiye ediyoruz. Bu mutabakatın tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ne kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı Türklerin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade etmeyeceğinin altını çizen Akar, "Herhangi bir şekilde oldu bittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye'nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz." dedi.

Akar'ın açıklamalarından satır başları:

(Barış Pınarı Harekatı) Hem doğu hem batı cephesindeki tacizlere karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Tacizlerin azaldığını görüyoruz.

Barış Pınarı Harekatı'nda şu anda, 145 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinliğinde bir alanın tamamına yakını bizim kontrolümüz altında.

SMO terörist değil, bizimle omuz omuza bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, topraklarını terörist işgalinden kurtarmak için çalışıyor.

Sahada yenilenler çaresizlik içinde. Yalanla, iftirayla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mehmetçiğin başarısı altında ezildiler.

(Pençe harekatları) Teröristlerin kış tertiplenmesine geçmemeleri için yapmamız gereken ne varsa onları yaptık.

Yorumlar