AK Parti'nin Muş mitingi

- Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3) - "Kim teröre yardım ederse, kim teröre kol kanat gererse, kim terörü beslerse içeride ve dışarıda hepsinin üzerine acımasızca gideceğiz" - "Sizlerin oylarıyla seçilen belediye başkanları halka hizmet etmek yerine maalesef terör örgütünün değirmenine su taşıdılar, terör örgütüne lojistik destek verdiler. Biz de dedik ki 'Vatandaştan aldığımız vergileri, vatandaşın dişinden tırnağından arttırdığı bu paraları terör örgütüne aktaranların burnundan fitil fitil getireceğiz.' İşte şimdi onları görevden aldık, yerine şehri, ilçeleri güzelleştirecek, hizmet edecek insanları oraya tayin ettik" - "Bazıları bu sistemi istemiyor. CHP istemiyor. Bunlar bu değişikliği niye istemiyor biliyor musunuz? Bunlar çalışmayı sevmezler, bu sistemle beraber çalışmak zorunda kalacaklar. Milletin gözüne girmek için daha çok çalışacaklar ama bunların çalışma alışkanlıkları yok. Bunlar bedavacı. 'Bir yerden bir fırsat olsa da işin ucundan biz de tutsak' diye fırsat kolladılar. Darbelerden medet umdular, darbelerin arkasından kendilerine siyasi bir alan açtılar" - "Başka kim karşı? HDP karşı. Bölücü PKK terör örgütünün adeta esiri haline gelmiş bir partiden bahsediyoruz. Sırtını Kandil'e yaslamış HDP karşı olsa ne olur, olmasa ne olur?"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Muş mitingi

MUŞ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kim teröre yardım ederse, kim teröre kol kanat gererse, kim terörü beslerse içeride ve dışarıda hepsinin üzerine acımasızca gideceğiz." dedi.

Yıldırım, Beledi̇ye Meydanı'ndaki mitingde toplanan coşkulu kalabalığı Anayasa değişikliğine karşı çıkanların görmesi gerektiğini belirtti.

Anayasa değişikliğine CHP'nin karşı çıktığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Bunlar niye bu değişikliği istemiyor biliyor musunuz? Bunlar çalışmayı sevmezler. Bu sistemle beraber çalışmak zorunda kalacaklar. Milletin gözüne girmek için daha çok çalışacaklar ama bunların çalışma alışkanlıkları yok, bunlar bedavacı. 'Bir yerden bir fırsat olsa da işin ucundan biz de tutsak' diye hep fırsat kolladılar, darbelerden medet umdular, darbelerin arkasından kendilerine siyasi bir alan açtılar." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, HDP'nin de söz konusu değişikliğe karşı olduğunu aktararak "Bölücü PKK terör örgütünün adeta esiri haline gelmiş bir partiden bahsetiyoruz, sırtını Kandil'e yaslamış HDP karşı olsa ne olur, olmasa ne olur? PKK'nın o elebaşıları Kandil'den ne diyorlar? 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa biz bittik' diyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Alandaki kalabalığa "Evet çıkacak mı, onlar da bitecek mi?" diye soran Yıldırım, aldığı "Evet" yanıtının ardından "Onlar da bitecek 'Evet' de çıkacak, Muş'un meydanı böyle diyor. Onun için 'Evet' çıkacak" dedi.

Terör örgütü PKK'nın 15, 16 ve 17 yaşındaki çocukları dağa çıkardığını, silah verdiğini, ömürlerinin baharında ölüme gönderdiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"İllerimizde, ilçelerimizde çukurlar kazdılar, çok sayıda Kürt, Arap, Zaza kardeşimizi mağdur ettiler, şehirleri viraneye döndürdüler, yaşanamaz hale getirdiler. Sur'da, Cizre'de, İdil'de, Silopi'de, Nusaybin'de, Yüksekova'da, Şırnak'ta, Bulanık'ta, Varto'da yaptıklarını hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi, onların yıktıklarını tek tek yeniden yapıyoruz, daha güzelini yapıyoruz, 30 bin konut yapıyoruz. Evleri yıkılan vatandaşlarımız gelsin tekrar güzel güzel evlerinde otursunlar diye. Bu devlet büyük bir devlet, yıkılanın en güzelini yapar ama alçaklara asla ve asla boyun eğmez."

- "Türkiye'yi bu terör belasından kurtaracağız "

Türk bayrağının rengi şehit kanı, hilali bağımsızlığın sembolü, yıldızı ise her bir şehidin nişanesi olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Burada, bu bölgede milletin, sizlerin, oylarıyla seçilen belediye başkanları halka hizmet etmek yerine maalesef terör örgütünün değirmenine su taşıdılar, terör örgütüne lojistik destek yaptılar. Biz de dedik ki 'Vatandaştan aldığımız vergileri, vatandaşın dişinden tırnağından artırdığı bu paraları terör örgütüne aktaranların burnundan fitil fitil getireceğiz. İşte şimdi onların görevden aldık, yerine hizmet edecek, aldığı bu paraları sokakları, kaldırımları, yeşil alanları yapacak, park ve bahçeler yapacak, şehri, ilçeleri güzelleştirecek, hizmet edecek insanları oraya tayin ettik. Allah'a şükür o virane şehirlerde, ilçelerde, beldelerde artık yemyeşil güller açıyor, güzel hizmetler benim sevgili vatandaşlarımla buluşuyor. Yapmaları gereken işi yapıyorlar. Kim teröre yardım ederse, kol kanat gererse, kim terörü beslerse içeride ve dışarıda hepsinin üzerine acımasızca gideceğiz, hiç endişeniz olmasın. Önce Kürt, Zaza kardeşimi ama bütün Türkiye'yi, 79 milyonu bu terör belasından kurtaracağız Allah'ın izniyle."

Bin yıllık kardeşlik ve akrabalığın zedelenmesine fırsat, huzurun kaçırılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Hepimizin aynı çatı, bayrak altında, aynı vatan toprağında, devlette geleceğe bir ve beraber yürümemizi hiçbir kuvvet asla ve asla engelleyemeyecek. 14 yıldır Türkiye'nin her köşesinde huzurlu, güvenli, özgür demokratik bir Türkiye için mücadele veriyoruz." dedi.

- "16 Nisan'da kalıcı bir bahar için 'Evet' diyeceğiz"

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasının çok önemli olduğuna işaret ederek alandakilere, "Demokrasiye, istikrara, huzura, kardeşliğe hazır mısınız? Tek devlet için, tek millet için, tek vatan için, tek bayrak için kararımız..." diye sordu. Alanı dolduran kalabalık Başbakan Yıldırım'a "Evet" karşılığını verdi.

Meydandakilerden halk oylaması için çalışmalarını, kapı kapı dolaşmalarını, sıkılmadık el bırakmamalarını isteyen Yıldırım, "İnşallah 16 Nisan'da kalıcı bir bahar için 'Evet' diyeceğiz." dedi.

Malazgirt'in torunları olarak nitelendirdiği Muşlulardan rekor beklediğini vurgulayan Yıldırım, "Var mısın Muş?" diye sorduğu alandakilerden "Evet" yanıtını aldı.

Muş'a yapılan hizmetlere değinen Yıldırım, kent meydanını da en güzel şekilde yaptıracaklarının sözünü verdi. Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biz 'Eser siyaseti' diyerek yola çıktık. Bugüne kadar da hep eser ürettik. 80 vilayetimizle birlikte Muş'a neler kazandırdığımızı, hangi değişimleri gerçekleştirdiğimizi siz yakından biliyorsunuz. Ama işimiz bitmedi, yapacak çok işimiz var. Önümüzdeki dönemde gerek hükümet gerek belediye olarak Muş'un hakettiği hizmetleri vermeye devam edeceğiz. 16 Nisan'dan sonra bu eserler daha da artacak."

- Notlar

Başbakan Yıldırım'ın, konuşması öncesi miting alanında, "Sayın Başbakanımız sizlerle buluşmak için inanın çok zorlu yollardan geçti. Önce uçakla gelecekti, sis nedeniyle Bingöl'den uçak kalkamadı. Helikopterle geldi, helikopter Muş Havalimanı'na iniş yapamadı. Stada inmek istediler, üç defa denediler, inemediler. Daha sonra Tatvan'a gitmeye karar verildi, oradan gelecekti. Orada sis aynı şekilde devam ettiği için, oradan da vazgeçildi. Ama Sayın Başbakanımız, 'Ne olursa olsun, ben Muşlu kardeşlerimle görüşeceğim.' dedi ve helikopter Muş'a indi." anonsu yapıldı.

Alana dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı posterler asıldı.

Belediye Meydanı'nda, AK Parti il teşkilatınca hazırlanan, "Sayın Başbakanımız Alparslan diyarı Muş'umuza hoş geldiniz", "Koalisyonlara son vermek için, aydınlık yarınlar ve güçlü bir Türkiye için kararımız evet", "Sayın Başbakanım, Korkut ilçesinin kararı ere" yazılı pankartlar yer aldı.

Alana asılı, Muş Belediyesince hazırlanan "Niçin evet? Ülkemizin istikrarı için, geleceğimiz için, insanların özgürlüğü için, güçlü bir Türkiye için, demokrasinin güçlenmesi için, dış politikada Türkiye'nin güçlenmesi için, ekonominin daha hızlı gelişmesi için, vesayete son verilmesi için evet" yazılı dev pankart dikkati çekti.

Konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım, vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ile Veysi Kaynak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz ve Mehdi Eker, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti milletvekilleri katıldı.

(Bitti)

Yorumlar