AK Parti'nin Artvin mitingi

- Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) - "Hollanda'da, ne kadar çok methettikleri, böbürlendikleri Avrupa değeri varsa hepsini ayak altına aldılar. Bunların sicili Bosna'da belli, Bosna'daki katliamdan biliyoruz biz bunları. Bunlar Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanını alaşağı eden darbecilerin yanında yer aldılar" - "Bunların çifte standartlı ikiyüzlülükleri bir sanat haline gelmiş. Almanya'ya, Hollanda'ya 'hayır' kampanyası yapanlar gidecek, elini kolunu sallayarak istediğini yapacak, PKK'nın yandaşları, FETÖ'nün yandaşları istediği gibi cirit atacak, onlara ses yok vatanını, bayrağını, ülkesini seven bu ülkenin onurlu, şerefli vatandaşlarına yasak, engel getirecekler. Bunun cevabını 16 Nisan'da en güzel şekilde benim milletim verecek"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Artvin mitingi

ARTVİN (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Hollanda'da, ne kadar çok methettikleri, böbürlendikleri Avrupa değeri varsa hepsini ayak altına aldılar. Bunların sicili Bosna'da belli, Bosna'daki katliamdan biliyoruz biz bunları. Bunlar Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanını alaşağı eden darbecilerin yanında yer aldılar." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Avrupa'nın 16 Nisan'daki halk oylamasına "evet" oyu verilmesine karşı çıktığını belirtti.

"Avrupa işine bak sen işine. Türkiye'nin işlerine burnunu sokma." diye seslenen Yıldırım, Hollanda'nın, bakanları durdurduğunu, soydaşların üzerine "atları, itleri" sürdüğünü ifade etti.

Yıldırım, "Avrupa karşı çıkıyorsa demek ki biz doğru yoldayız. Doğru bir iş yapıyoruz." dedi.

Avrupa'da İslam düşmanlığı, ırkçılık yapıldığını, ırkçı partilere çok yüz verildiğini söyleyen Yıldırım, marjinal, ırkçı, Türk, Müslüman düşmanı siyasetin yükselmesinin Avrupa'nın başının derdi olduğunu vurguladı.

Yıldırım, Fransa'da iş yerlerinde başörtüsünün yasaklandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynen bizim 28 Şubat gibi. Biz bütün yasakları kaldırdık, şimdi onlar başladılar. Türkiye demokrasisinin kalitesi, standardı yükselirken Avrupa'da kalite düşmeye devam ediyor. Seyahat özgürlüğünü engelliyorlar, gösteri ve yürüyüşleri, insanların fikrini söylemesini, basın özgürlüğünü engelliyorlar. O gün Hollanda'da ne kadar çok methettikleri, böbürlendikleri Avrupa değeri varsa hepsini ayak altına aldılar. Bunların sicili Bosna'da belli, Bosna'daki katliamdan biliyoruz biz bunları. Bunlar Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanını alaşağı eden darbecilerin yanında yer aldılar. Bunlar 15 Temmuz'da Feto darbesinde sus pus oldular, ağızlarını açmadılar. Bunların sicili kabarık.

Bunların çifte standartlı ikiyüzlülükleri bir sanat haline gelmiş. Almanya'ya, Hollanda'ya 'hayır' kampanyası yapanlar gidecek, elini kolunu sallayarak istediğini yapacak, PKK'nın yandaşları, FETÖ'nün yandaşları istediği gibi cirit atacak, onlara ses yok vatanını, bayrağını, ülkesini seven bu ülkenin onurlu, şerefli vatandaşlarına yasak, engel getirecekler. Bunun cevabını 16 Nisan'da en güzel şekilde benim milletim verecek. Ne yaparsa yapsınlar bu gidişatı, bu kutlu yürüyüşü durduramazlar. Yaptıkları bu çirkinliklerin bedelini mutlaka görecekler."

Yıldırım, soğuk kanlı, sakin olacaklarını, akılla hareket edeceklerini, duygularının esiri olmayacaklarını söyledi.

- "Güçlü, büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz"
Terör örgütlerinin, bazı Avrupa devletlerinin Türkiye'nin güçlenmesini istemediğini belirterek, "Biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. 16 Nisan ile birlikte daha güçlü, büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Demokrasimiz daha da gelişecek. Özgürlükler daha da güçlenecek, ekonomi çok daha hızlı büyüyecek. Yeni yollar, fabrikalar, köprüler, tüneller... Ülkemizi 2053'e, 2023'e taşıyacak büyük projeler hayata geçecek." diye konuştu.

Yıldırım, 16 Nisan'ın önemine değinerek, bunun partilerin seçimi değil, halk oylaması olduğuna işaret etti.

Yüksek enflasyonu, faizi aşağıya indirdiklerini, ekonomide istikrarı sağladıklarını anlatan Yıldırım, Türkiye'nin ekonomisinin dünyada 16'ncı, Avrupa'da 6'ncı sıraya yükseldiğini ifade etti.

(Sürecek)

Yorumlar