AK Parti'nin Ağrı mitingi

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım: (2) - "Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni, inancı, dili, kültürü dolayısıyla ayrımcılık görmeyecek. Bu size, AK Parti'nin sözüdür" - "Yurt içinde terörü büyük oranda gündemden çıkardık. Şimdi dışarıda nereye kaçarlarsa, nereye giderlerse enselerindeyiz, peşindeyiz. Kandil'e giderlerse de Sincar'a giderlerse de Fizan'a giderlerse de gideceğiz, bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz" - "Kalkınmamızı geciktirdiler, açlığa, yoksulluğa bölgeyi mahkum etmeye çalıştılar. Biz istiyoruz ki diğer cumhurbaşkanı adayları da açıkça terörle mücadeleden bahsetsinler. Ediyorlar mı, niye etmiyorlar"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Ağrı mitingi

AĞRI (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni, inancı, dili, kültürü dolayısıyla ayrımcılık görmeyecek. Bu size, AK Parti'nin sözüdür." dedi.

Yıldırım, Ağrı Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen partisinin mitinginde yaptığı konuşmada, son 16 yılda Türkiye'nin büyük bir ilerleme sağladığına dikkati çekti.

Dünyada 10 büyük proje yapıldığını belirten Yıldırım, bunların 6'sının Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yıldırım, AK Parti iktidarında Türkiye'ye yapılan yatırımları anımsatarak, 24 Haziran'da kendilerine verilecek destekle, bu hizmetlerin katlanarak devam edeceğini dile getirdi.

Bölgeye yönelik hizmetleri, terör örgütünün sürekli engellemeye çalıştığını vurgulayan Yıldırım, "Kalkınmamızı geciktirdiler, açlığa, yoksulluğa bölgeyi mahkum etmeye çalıştılar. Biz istiyoruz ki diğer cumhurbaşkanı adayları da açıkça terörle mücadeleden bahsetsinler. Ediyorlar mı, niye etmiyorlar? Bu ülke hepimizin, terör bu ülkenin başının belasıdır. Bu belayı, bu milletin başından defetmek de bizim boynumuzun borcudur." ifadesini kullandı.

Yıldırım, yurt içinde terörü büyük oranda gündemden çıkardıklarına dikkati çekerek, "Şimdi dışarıda nereye kaçarlarsa, nereye giderlerse enselerindeyiz, peşindeyiz. Kandil'e giderlerse de Sincar'a giderlerse de Fizan'a giderlerse de gideceğiz, bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz." dedi.

- "Bu ülkede hiç kimse ayrımcılık görmeyecek"

Ne yapılırsa yapılsın bu milletin bölünmeyeceğine ve ülkenin parçalanmayacağına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Allah bizi kardeş yaptı. Hainler kardeşliğimizi bozamayacak. Bu ülkenin her vatandaşı başımızın tacıdır. Kürt'üyle, Türk'üyle hepsi birinci sınıf vatandaşımızdır. Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni, inancı, dili, kültürü dolayısıyla ayrımcılık görmeyecek, haksızlığa uğramayacak. Bu bizim ilkemizdir, bu size AK Parti'nin sözüdür, Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüdür."

Başbakan Yıldırım, Ağrı'ya yapılan yatırımlara değinerek, bugüne kadar 13 milyar lira destek sağladıklarını, sadece 16 yılda 4 bin 500 derslik yaptıklarını vurguladı.

Sınıflarda öğrenci sayısının azaldığına işaret eden Yıldırım, okullara 13 bin 610 bilgisayarın gönderildiğini belirtti. Eğitim alanında yapılan yatırımları anlatan Yıldırım, sağlık alanındaki gelişmeler hakkında da bilgi verdi.

Yıldırım, Ağrı'ya 360 kilometre yol ilave ettiklerini, şehri Iğdır ve Erzurum'a bölünmüş yollarla bağladıklarını söyledi.

Çaldıran'dan Ağrı'ya gelen Tendürek yoluna yeni bir tünel yaptıklarını aktaran Yıldırım, Eleşkirt-Erzurum arasındaki yola da 5 tünel yapacaklarını, çalışmaların başladığını açıkladı.

Başbakan Yıldırım, bu seçimin Türkiye'nin geleceği açısından önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Oylarınızla önemli bir karar vereceksiniz. Aslında seçim, iki taraf arasında geçiyor. Bir tarafta 'Türkiye'yi daha çok büyüteceğiz, refahı ve huzuru daim kılacağız' diyenler; diğer tarafta da yıkım ekibi var. 'Yapılanları yıkacağız, kapatacağız, yasaklayacağız, AK Parti'nin yaptığı işleri bozacağız.' Bozamazsınız, Ağrı size müsaade eder mi? Bu yıkım ekibine güçlü bir cevap vermeye hazır mı Ağrı?"

- Notlar

Yıldırım, konuşmasının ardından AK Parti Ağrı milletvekili adaylarıyla alandakileri selamladı, vatandaşlara satranç takımı dağıttı.

Başbakan Yıldırım'a Ağrı mitinginde, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve AK Parti milletvekilleri eşlik etti.

(Bitti)

Yorumlar