AK Partili Özlem Zengin'e ölüm tehdidi

TBMM Genel Kurulu'ndaki infaz görüşmeleri esnasında muhalefet partili temsilcileri ile girdiği tartışmalarda söyledikleriyle onları susturarak dikkatleri üzerine çeken AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Özlem Zengin'e ölüm tehdidi

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden infaz görüşmeleri esnasında muhalefet temsilcilerini susturarak dikkatleri üzerine çeken AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ölüm tehditleri almamaya başladı.

Zengin, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında yeni infaz düzenlemesini değerlendirdi. Bu düzenlemenin "Rahşan Affı" gibi olmayacağını söyleyen Zengin, sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katıldı. Yeni infaz düzenlemesinin detaylarının konuşulduğu programda AK Partili Zengin, düzenlemenin ağır ceza ve terör gibi suçlamaları kapsamadığını vurguladı.

Bazı hukuk insanlarının, düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini söyleyerek yaptığı itirazları gördüğünü ve okuduğunu dile getiren Zengin, hukukçuların raporlarında atılan bu adımın "af" olarak geçtiğini, ancak bunun bir af olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Daha önceki benzer düzenlemelere atıfta bulunan ve Anayasa Mahkemesi'nin bunları onayladığını belirten Zengin, bu düzenleme için itiraz olsa bile, diğer uygulamalar göz önüne alındığında Anayasa Mahkemesi'nin bu düzenlemeyi de onaylamasını beklediğini kaydetti.

RAHŞAN AFFI GİBİ Mİ OLACAK?

"Rahşan Affı" örneğini vererek bazı kesimlerin itirazlarına da cevap veren AK Partili Zengin, "Asla... Bu düzenleme, kesinlikle Rahşan Affı gibi olmayacak" dedi. Zengin, sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını da söyledi.

CHP'Lİ VEKİLİN AVRUPA HAYRANLIĞINI TİYE ALMIŞTI

Özlem Zengin son olarak TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ın Avrupa hayranlığını tiye alarak gündem olmuştu. Köksal, hükümetin yardımlarını yok sayarak Fransa ve Belçika üzerinden TBMM'de örnekler vermişti. Bu örneklere AK Parti adına cevabı Grup Başkan Vekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin verdi.

 engin, Köksal'ın verdiği bilgilerin güncel olmadığını ifade ederek yardımların artarak devam ettiği, desteğin sürdürüldüğünü ifade etti. CHP'li vekilin Fransa ve Belçika üzerinden örnek vermesine de değinen Zengin Köksal'a "Şu Avrupa'ya olan beğenimiz, ne kadar toleranslıyız. Avrupa Fransa, İngiltere harika... Keşke oraların vekili olsanız. Buralar az gelir size. Size oraların vekili olmak yaraşır. Siz burada harcanıyorsunuz." dedi.

Zengin'in bu sözleri alkış alırken, sosyal medyadadan yayınlanan video büyük ilgi gördü.

Yorumlar