AK Parti'den TZOB'a ziyaret

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan: - "Bizim petrolümüz olmayabilir ama biz senelerce şunu ihmal ettik, toprağın üstündekinin kıymetini bilemedik. Konya kadar dahi olmayan Hollanda'nın yaptığı tarım ürünleri ihracatı dünyaya örnek gösteriliyor" - TZOB Genel Başkanı Bayraktar: - "6 milyon hektar araziyi suluyoruz ama daha 2,3 milyon hektar araziyi de sulayamaz durumdayız, buraları sulamaya açmalıyız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den TZOB'a ziyaret

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.

Karacan, burada yaptığı konuşmada, kendisinin sanayici ve tüccar olmasına karşın ailesinde TZOB'a üye olarak çiftçilik yapanlar bulunduğunu söyledi.

Tarım sektörünün sorunlarının farkında olduklarını belirten Karacan, kurumlar arası iş birliği yapmak istediklerini ve diyalog kapılarının sonuna kadar açık olduğunu kaydetti.

Karacan, 15 Temmuz hai̇n darbe gi̇ri̇şi̇mi̇nden sonra Birlik olarak sergiledikleri duruştan dolayı Bayraktar ve ekibine teşekkür etti.

Tarım sektörünün bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 3,2 büyüme gösterdiğini hatırlatan Karacan, "Bizim petrolümüz olmayabilir ama biz senelerce şunu ihmal ettik, toprağın üstündekinin kıymetini bilemedik. Konya kadar dahi olmayan Hollanda'nın yaptığı tarım ürünleri ihracatı dünyaya örnek gösteriliyor." dedi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar da Karacan'ı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olması dolayısıyla kutlarken, ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Tarım sektörünün enerjiyle birlikte stratejik önem taşıdığını ancak hala bunun tam anlaşılamadığını aktaran Bayraktar, şöyle devam etti:

"Tarım sektörü olarak bizler de açık fabrikalarda üretim yapıyoruz. Sektör olarak sanayi gibi 5 milyon 300 bin istihdam sağlıyoruz. Bu sayı yazın 6 milyona yaklaşıyor. Tarım sektörünün birtakım sorunları var, bunları aşmamız lazım çünkü bazı hedeflerimiz var, bu hedeflere varabilmek adına yapısal sorunları çözmemiz gerekiyor."

Arazi toplulaştırmasının tarım sektöründeki önemine değinen Bayraktar, bu kapsamda miras hukukunun değiştirilmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bayraktar, tarımdaki sulama yatırımlarının önemine de dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"6 milyon hektar araziyi suluyoruz ama daha 2,3 milyon hektar araziyi de sulayamaz durumdayız, buraları sulamaya açmalıyız. Pazarlama sorunu, üretici ve tüketici arasındaki makas farklılığı gibi yapısal problemeler var, çözmek için bizler de gayret içindeyiz. Türkiye 50 milyar dolarlık tarım ihracatı potansiyeline sahip ve yılda toplam 125 milyon insanı besliyor. Bu nedenle çiftçinin kıymeti iyi bilinmeli."

Yorumlar