AK Parti'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Eğitim Programı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: - "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile artırılacak milletvekili sayısı) 'Efendim, 50 kişinin o maaşını ödemek doğru muymuş', ana muhalefetin söylediği. Ya senin divan üyesinin 2 milyonluk posta gideri o 50 kişinin maaşını öder, artar bile, merak etme sen" - "6-7 kere seçim kaybetmiş bir ana muhalefet partisinin lideri hala çıkıp rahat rahat her konuda yalan yanlış konuşabiliyor, bu yakışmıyor"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Eğitim Programı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle artması planlanan milletvekili sayısına yönelik CHP'den karşı söylemlerin geldiğini belirterek, "(Efendim 50 kişinin o maaşını ödemek doğru muymuş), ana muhalefetin söylediği. Ya senin divan üyesinin 2 milyonluk posta gideri o 50 kişinin maaşını öder, artar bile, merak etme sen." dedi.

Hotar, partisinin genel merkezindeki "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Eğitim Programı"nda, referanduma giden süreçte önemli bir eğitimi hayata geçirdiklerini söyledi.

Referandum sürecinde basın yayın organlarında birçok kişinin görüşlerini "evet" veya "hayır" yönünde aktardığını dile getiren Hotar, "Bu noktada, 'evet' demek ülkemizin kaderini belirleyen, gelişimini belirleyen, onun önünü açan noktada çok önemli." diye konuştu.

Neden "evet" denildiğinin anlatılmasının, altının doldurulmasının, kararsız olanları "evet" yönünde, "hayır" diyenleri ise aksi yönde ikna etmenin önemine değinen Hotar, şunları söyledi:

"Tüm araştırmalarımız şunu göstermektedir ki 'hayır' diyen farklı boyuttaki kişi ve gruplar dışında, bunların içinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve bölücü terör örgütü gibi bölücüler, terör örgütleri var, onların dışında 'hayır' demeyi düşünen ya da 'Hayır diyeceğim' noktasında olan kişiler ya konuyu çok bilmiyorlar ya da yanlış biliyorlar. Bu bizim işimizi hem kolaylaştırıyor hem zorlaştırıyor. Niye kolaylaştırıyor? Biz biliyoruz ki konunun doğrusunu ne kadar çok kişiye doğru şekilde anlatırsak o kadar çok destek alabileceğiz. Zor olan yanı da bunu olabildiğince doğru, hızlı şekilde ve olabildiğince çok kişiye anlatabilmek. Ama partimiz çok şükür 15 yıldır tüm zorlukların üzerinden gelebildi."

- "Arkasında önünde başka bir şey yok"

Muhalefetin referanduma yönelik "hayır" kampanyasına çok erken başladığını dile getiren Hotar, "Ama o kadar yalan yanlış bilgilerle, o kadar çok kamuoyunu yanıltıcı şekilde bombardımana tuttu ki şimdi tüm vatandaşlarımız bu yanlışların yerine doğruları öğrendikçe hem fikri 'evet'e doğru kaymakta hem de bu konuları bu kadar yalan yanlış kamuoyuna yöneltenlere kızgınlık duymakta." diye konuştu.

Hotar, vatandaşın seçimlerde altın tartar gibi hassas dengeleri gözettiğini ve her şeyin farkında olduğunu vurgulayarak, "Onları yanıltmaya, kandırmaya, onlara yalan söylemeye kalkarsanız bunun cevabını da sandıkta verir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkenin, demokrasinin daha da güçlenmesi ve hız kazanabilmesi için gerekli olduğunu söyleyen Hotar, "Bunun arkasında, önünde başka bir şey yok." dedi.

Muhalefetin anayasa değişikliğine yönelik "rejim değişikliği" söylemlerine değinen Hotar, "Rejim değişikliği olmadığı gibi rejime bağlılık da artmaktadır. Bir kere şundan hepimiz çok eminiz, 1923'te Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti ilan etmesiyle Türkiye rejimini seçti ve konu kapandı. Biz burada bir hükümet sistemi öneriyoruz, zaten üç aşağı beş yukarı uygulanmakta olan bir sistemin kurallarını daha sağlamlaştırmak ve belirlemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hotar, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde güçlü yürütme sayesinde, herkesin şikayetçi olduğunu siyasi bürokrasinin olumsuz yanlarının ortadan kaldırılacağına dikkati çekerek, "Bu bir reformun başlangıcı adeta yeniden diriliş hareketi." dedi.

- "Her konuda yalan yanlış konuşabiliyor, bu yakışmıyor"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik kararı milletin vereceğini ifade eden Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet ne yapıyor? 'Hayır da hayır'. Niye hayır? Buna söylediği altı doldurulmuş, slogan dışında tek bir cümlesi de yok. Peki 'hayır' diyorsan gel sen seçil, daha iyi yönet. Öyle bir şey de yok. Bu sadece kolaycılıktan, rahatlıktan kaynaklanan bir yaklaşım ama ülkelerin demokrasisi için de zararlı. Çünkü güçlü bir demokrasi için güçlü bir muhalefet de gerekir. Her şeye 'kötü', her şeye 'hayır' demekle olmaz ki. İyisini öner, iyisini yapmak için bir çaba göster. Yani 6-7 kere seçim kaybetmiş bir ana muhalefet partisinin lideri hala çıkıp rahat rahat her konuda yalan yanlış konuşabiliyor, bu yakışmıyor. Doğrusunu söyle, sen de elini taşın altına koy."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasının planlandığını, muhalefetin bu konuda karşı söylemlerinin bulunduğunu anımsatan Hotar, "(Efendim, 50 kişinin o maaşını ödemek doğru muymuş), ana muhalefetin söylediği. Ya senin divan üyesinin 2 milyonluk posta gideri o 50 kişinin maaşını öder, artar bile, merak etme sen. Nüfusumuz 80 milyon oldu. 53 milyona çıktığında vekil sayısı 500'den 550'ye çıkmıştı. Şimdi 80 milyon oldu, vekil sayısının da 50 artırılması seçimde adaleti sağlamak adına çok yerinde bir davranıştır." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar