AK Parti'yi bitirmek için buldukları formül

AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan ile varlığını yürüttüğü Türkiye kamuoyunda bilinen bir gerçek olmasına karşın son dönemlerde AK Parti'ye çözüm olarak dayatılan "Erdoğansız AK Parti formülünün ise partiyi bitirmeye yönelik bir hamle" olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'yi bitirmek için buldukları formül

AK Parti'nin 17 yıl boyunca iktidarda kalmasının en büyük nedenlerden birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu sık sık dillendirilen herkesin malumu olan bir konu.

Ancak son İstanbul seçimlerinde oyları biraz düşüşe geçen AK Parti'ye dayatılan yeni çözümlerin formüllerinin ise tamamen Erdoğansız bir AK Parti olduğu ortaya çıkıyor.

Bunun da AK Parti'yi bitirmek için düşünülen formül olduğu, formülü dayatlarından kimliğinden net bir şekilde anlaşılıyor. Çünkü formülü dayatanlar AK Parti'nin tamamen dışında olan kişiler. 

Gazeteci Yazar Abdulkadir Selvi, 23 Haziran’dan sonra başlayan partili cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmalarını değerlendirdi.

Selvi, sistem tartışmalarında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın partisi ile bağının üyelik düzeyinde devam etmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Selvi, AK Parti dışından yaratılan bu formülün Erdoğan'ın partisinden koparma tuzağı olduğunu savundu. 

Yorumlar

ihsan bu formül saçma kim istiyorkı ancak muhalefet ister