AK Parti'ye karşı kullanacaktı başına bela oldu

Musul'da DEAŞ tarafından rehin alındıktan sonra Türkiye'nin adını duyduğu, Kılıçdaroğlu'nun da partisine davet ederek milletvekili yaptığı Öztürk Yılmaz, partiden ihraç ediliyor. Yılmaz kesin ihraç talebiyle disipline verildi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'ye karşı kullanacaktı başına bela oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümeti zor durumda bırakmak için partisine milletvekili olarak davet ettiği Öztürk Yılmaz'ın CHP'deki serüveni sona eriyor. CHP yönetimi Öztürk Yılmaz'ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. Öztürk Yılmaz, Musul'da DEAŞ tarafından rehin alındıktan günler sonra kurtarılmıştı. Yılmaz Ankara'da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından büyük bir ilgiyle karışlanmış, alnından öpmüştü. Ancak Yılmaz aradan birkaç ay geçtikten sonra ani bir şekilde Kılıçdaroğlu tarafından CHP'ye davet edilmişti. Kılıçdaroğlu'nun hamlesi "AK Parti'ye karşı kullanarak onu zor durumda bırakmak" olarak yorumlanmıştı.

CHP Ardahan Milletveikili Öztürk Yılmaz, CHP yönetimini hedef alan sözleri nedeniyle ikinci kez disipline sevk edildi. 

CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda; Öztürk Yılmaz’ın “Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” ile “Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak” fiileri nedeniyle “Gruptan kesin çıkarma cezası” ile tedbirli olarak cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verdi.

Karar oy birliğiyle alındı.

Yorumlar

atatürkçü yanlı ve taraflı haber işte böyle yapılır... tebrikler sonhaberler.com