AK Parti'den Ilıcak ve Altan'ın tahliyesi hakkında ilk yorum

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında tahliye kararı verilmesi ve Mehmet Altan'ın ise beraat etmesinin yankıları sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Ilıcak ve Altan'ın tahliyesi hakkında ilk yorum

Ergenekon ve Balyoz davalarında FETÖ'cüler tarafından kumpasın mimarları olarak anılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak yeniden görülen mahkemelerin ardından tahliye edildi. Aynı davadan yargılanan Mehmet Altan ise beraat etti.

Üç ismin tahliyesi kamuoyunda ve sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılandı. Öte yandan şehit aileleri ve kumpas mağdurları da karara isyan etti.

AK Parti'den karara ilişkin ilk açıklaması ise Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Turan, şu ifadeleri kullandı:

 

"Mahkemeler ne idam kararları verdi. Millet o kararları yırtıp attı, idam edileni bağrına bastı. Diğer yandan ne beraat/tahliye kararları verildi ama millet vicdanında mahkum oldu. Biliyoruz ki, ne olursa olsun millet irfanı/vicdanı FETÖ'nün filizlenmesine asla izin vermeyecektir."'

"HALİSDEMİR'İN, KANTARCI'NIN, OLÇOK'UN YÜZÜNE BAKACAK YÜZÜMÜZ OLSUN"

Her kararımızda/söylemimizde 251 şehidimizi, 2193 kahraman gazimizi hatırlamalı, FETÖnün oluşturduğu büyük toplumsal travmayı/tahribatı unutmamalı! Yarın Ömer Halisdemir'in, Halil Kantarcı'nın, Abdullah Olçok'un ve tüm kahramanlarımızın yüzüne bakabilecek temiz bir yüzümüz olsun."

Yorumlar