AK Parti'den Ali Babacan'a ilk yorum

AK Parti'den Ail Babacan'ın istifası ve yeni parti kurmasıyla ilgili olarak gelen ilk yorumda, "Saygı duyarız, isteyen istediği partiyi kurabilir" yorumunda bulunuldu

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Ali Babacan'a ilk yorum

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında gündemi değerlendirdi. Kurtulmuş, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın AK Parti'den istifasıyla ilgili ısrarlı sorular üzerine değerlendirmelerde bulundu.

AK Partili Kurtulmuş, Babacan'ın istifası ve yeni parti iddialarına ilişkin "Kendi tercihidir, saygı duyarız. Ancak siyaset kişisel bir takım kariyer hesapları ile ya da bir takım kişisel değerlendirmelerle oluşan bir süreç değildir. Sonuçta AK Parti'nin temelinde onlarca yıl süren siyasi bir emek ve çaba var. Siyaset emek işidir, çaba işidir. Siyaset yeri geldiği zaman çok ağır yükleri yüklenme işidir. Siyaset bir mücadele işidir siyaset bir iddia ve irade işidir. Dolayısıyla bugün böyle tecelli etti böyle yapalım yarın böyle yapalım işi değildir.  AK Parti'den ayrılık, partiye zarar vermez. İsteyen, istediği partiyi kurabilir" dedi. 

Yorumlar