AK Parti'den Akit TV sunucusuna sert tepki

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı için sivillerin öldüğü yönündeki iddialarla ilgili, "Sivilleri öldürecek olsak Cihangir'den başlarız" diyen Akit TV sunucusu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Akit  TV sunucusuna sert tepki

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Afrin Harekatı'nda sivillerin öldüğüyönündeki iddialarla ilgili, "Sivilleri öldürecek olsak Cihangir'den başlarız" diyen Akit TV sunucusu hakkında soruşturma başlatıdlığını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV'de soruları yanıtladı. Ünal'ın açıklaması şöyle:

Kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil. Bunu ifade eden kişiyle ilgili Küçükçekmece Savcılığı hemen soruşturma balşlattı. Böyle bir şey apaçık bir provokasyondur, sabotajdır. Hangi kelimeyi bunun için kullanacaksınız.

Çıkacaksınzı bir televizyon programında, ülkedeki bazı kesimleri hedef göstereceksiniz, ithamlarda bulunacaksınız. Bunu söyleme hakkını size kim veriyor, siz kimsiniz. Neyi temsilen böyle bir ifadeyi kullanıyorsunuz. Asla kabul etmeyeceğimiz, onaylamayacağımız; ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelik bir sabotaj bu. Adalet Bakanlığıyla da görüştüm, başlatılan bir soruşturma var. İlgili televizyon da, ilgili kişi hakkında gerekli işlemleri yaptı diye biliyorum, RTÜK de harekete geçecektir. Gözardı edilecek bir konu değil bu.

Sunucu istifa etti

Akit TV'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Keser'in görevinden istifa ettiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, "Akit TV'nin 27.02.2018 tarihli 'Gün Başlıyor' programında sunucumuz Ahmet Keser'in 'Türk Askeri Sivil Öldürmez' doğru tespitinin akabindeki maksadını aşan sözler kurumumuz tarafından tasvip edilmemiştir. Ahmet Keser konuşmalarını bahane edilerek kurumunun linç edilmesine meydan vermemek için görevden ayrılmıştır" denildi.

Yorumlar