AK Parti'den 'seçim anketi' ve 'bedelli' açıklaması

24 Haziran seçimleri ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ellerine gelen son anketlerle ilgili de ilk kez konuştu. Yazıcı, "Bize ulaşan veriler itibarı ile 24 Haziran'da Recep Tayyip Erdoğan'ın sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçileceği yönünde" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den 'seçim anketi' ve 'bedelli' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ellerine ulaşan son anketi ilk kez açıklayarak "Bize ulaşan veriler itibarı ile 24 Haziran'da Recep Tayyip Erdoğan'ın sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçileceği yönünde" şeklinde konuştu.

Habertürk'te gündemi değerlendiren Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde ittifakın doğal bir uzantı olduğunu belirterek, "Yüzde 50+1 oy almış bir parti yok. Biz buna yaklaştık ama, bunun üzeri bir oy alınmış değil. Politikalar, bakışlar itibarı ile yakınlaşan partiler ittifak yapabiliyor. Cumhur İttifakı'nın millette kabul gördüğünü görüyoruz. Millet bunu kıymetli buluyor" dedi.

"Ellerindeki anketi de açıkladı"

Seçimlere yönelik çalışmalarının yanı sıra ellerine ulaşan verileri de açıklayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bize ulaşan veriler itibarı ile 24 Haziran'da sistemin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçileceği yönünde. Milletin bunu ertelemeyeceği, 24 Haziran'da bitireceği görülüyor. Bazı eleştiriler olsa da, sandığa gidince fotoğrafın büyüğüne bakıyorlar. Seçim 24 Haziran akşamı inşallah tamamlanacak."

"Bedelli askerlik mayın tarlası gibi"

"Bedelli askerlik konusu mayınlı bir tarla gibi" diyen Yazıcı, "5 milyonu aşkın beklentisi olduğu söyleniyor. Askerlik çağı gelip de, yapamamış olan var. Bir kısımda da işini gücünü bırakıp gitmek istemeyenler var. Şehitlerimizin olduğu ortamda düzenleme yapmak kolay gözükmüyor" ifadesini kullandı.

Yorumlar