AK Parti yarın Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacak

AK Parti toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İlker Başbuğ'un açıklamaları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacak

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen parti toplantısının ardından Ömer Çelik açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik bir gazetecinin sorusu üzerine İlker Başbuğ hakkında yarın suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Bülent Aydemir'i kast eden Çelik, "Bir gazetecinin son derece yakışıksız şekilde çığ felaketine sanki arkadaşımız sebep olmuş gibi bir yaklaşımı oldu. Haksız, vicdansız, kendisi de yaralanmış bir arkadaşımızı derinden üzen bir açıklama oldu. Zannediyorum o gazeteci de özür dilemiş." dedi.

İSTANBUL'DAKİ UÇAK KAZASI

Pegasus Hava Yolları'na ait uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş gerçekleştirdiği sırada pisten çıkmasına ilişkin yönetlilen soruyu yanıtlayan Çelik, bu konuyla ilgili ortaya atılan bazı iddialara itibar edilmemesi gerektiğini ve kurumların kendi soruşturmalarını yürüttüğünü kaydetti.

Çelik'in açıklamalarından satır başları: 

AP TOPLANTISINA PKK'LILARIN KATILMASI

Avrupa için kaygı verici bir olaydır. Terör konusunda çifte standart yapıyorlar.

PKK'lı teröristlerin konferans yapabildiği, konferansa katılabildiği bir organizasyonun olması, Avrupa Parlamentosu'nun kendi değerlerinden uzaklaşması, kendi kendini feshetmesi demektir.

Avrupa demokrasilerini korumanın yolu, İslam ve Türkiye düşmanlığına set çekmektir, bu konuda net bir tavır sahibi olmaktır.

BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMALARINA YANIT

Arkadaşlarımız yarın suç duyurusunda bulunacaklar. 15 Temmuz'da FETÖ'cülerin hedefi olmuş Meclis'i, hedef göstermektedir. TBMM mensuplarını, getirdikleri bir yasa yüzünden kimse Fetullahçı Terör Örgütü'nün yanına yazamaz. Yaptığı açıklama TBMM iradesine bir saldırıdır.

(İlker Başbuğ'un açıklamaları) Bu, Genelkurmay Başkanlığı makamına da Türk demokrasisine de saygısızlıktır. Genelkurmay Başkanlığı makamını da kendi birtakım kişisel inisiyatifleri için istismar etmek anlamına gelir.

Kişiler emekli olduktan sonra, demokratik anlayışla, akılla izah edilemeyecek birtakım fikirlerini ortaya savurup, ondan sonra da 'Genelkurmay Başkanlığı yaptım' diyerek bu makamın arkasına sığınamazlar.

 

Yorumlar

hakkı bu fetönün ülkeye yaptığı tek iyilik ülkeyi vesayet altında tutan darbelerle hak gasbı yapan paşalardan kurtarması olmuştur.nihayet ikiside amerikaya çalışan vesayet kavgasından dolayı ikisindende kurtulmuş olduk.